Неврологичното отделение на болницата във видин затваря врати от днес.

...
Неврологичното отделение на болницата във видин затваря врати от днес.
Коментари Харесай

Неврологията във Видин остана без лекари

Неврологичното поделение на болничното заведение във видин затваря порти от през днешния ден. Сериозен здравен проблем се получава във Видин. Отделението по неврология е единственото  в област Видин,в което се лекуват хора от 11 общини. Причината за затварянето е неналичието на лекари, които да работят в отделението.

През август предходната година двама от невролозите напуснаха поради ниското възнаграждение и лоши  условия на труд. Нови лекари от този момент не са назначени, само че няма и искащи, които да работят тук.

„ Спирам активността за 6 месеца. Бяха написани писма, с цел да ни се помогне със експерти. Проведох диалози с всички невролози на територията на Видин, които пожелаха да приказват с мен. Никой не пожела да се върне ”, сподели шефът на МБАЛ „ Св. Петка ” доктор Цветан Василев.

Той добави, че има опасения за още отделения, които ще последват ориста на неврологията. Днес и на следващия ден пациентите от отделението ще бъдат изписани, а нови ще се одобряват в незабавния център и ще се пренасочват към лечебните заведения в Монтана и Лом.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР