Невиждана съдийска несправедливост на най-високото ниво на спорта - това

...
Невиждана съдийска несправедливост на най-високото ниво на спорта - това
Коментари Харесай

Това не се случва всеки ден! Тенис съдия обърка резултата и подари гейм на тенисистка

Невиждана съдийска неправда на най-високото равнище на спорта - това изпита австралийката Астра Шарма в мача си от първия кръг на WTA 250 шампионата в Богота против италианката Джулия Гато-Монтиконе.

Мачът беше в третия гейм на решителния трети сет при резултат 1-1 в него. Шарма водеше с 0-30 на сервис на съперничката си, когато завоюва и третото разиграване в гейма, с цел да стигне до три поредни брейкбола. Само че вместо 0-40 съдията на стола разгласи резултат 30-15. Като че ли в този миг Шарма въобще не обърна внимание на грешката, само че малко по-късно при топка в навън на италианката геймът трябваше да е завършил.

Вместо това по точкуването на съдията резултатът беше 40-30. Шарма се поколеба, само че продължи игра и след нова точка за Гато-Монтиконе геймът към този момент приключи, само че в интерес на италианката вместо на австралийката, както трябваше да бъде.

Шарма реагира като повика на корта супервайзъра на шампионата, който по думите ѝ е споделил, че би трябвало да си научи урока и да внимава повече за резултата вместо за тениса си.

За страдание случилото се оказа голямо въздействие, тъй като до края на мача Шарма не завоюва нито гейм повече и по този начин отпадна от шампионата.

Disastrous umpiring as isn't given the break of serve she deserved. Umpire calls score as 30-15 when it should have been 0-40 and from there it's one big mess.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР