Столична дирекция на вътрешните работи даде брифинг преди дербито между

...
Столична дирекция на вътрешните работи даде брифинг преди дербито между
Коментари Харесай

СДВР преди дербито Левски - ЦСКА: Ако е необходимо ще бъдат изпразвани сектори

Столична дирекция на вътрешните работи даде брифинг преди дербито сред ЦСКА - София и Левски на следващия ден. Двата отбора се изправят един против различен в 16:15 часа, а от Столична дирекция на вътрешните работи обявиха, че ще бъде лимитирана част от хореографията и ограниченията ще бъдат по-строги.
Прочетете още
" Мерките на стадиона ще бъдат още по-стриктни от предишния път. Буферните зони са по-големи. В случай на произшествия, каквито имаше преди няколко седмици, идващите ограничения ще бъдат още по-сериозни.

Ограничаваме част от хореографията. Ще има такава, само че някои неща няма да се позволен, като винилите, които са леснозапалими. Няма да има ракети и пиротехнически илюминати по време на мача ", сподели основен контрольор Иван Георгиев.

Той призна, че почитателите работят новаторско и вкараните предишния път устройства, които изстрелват ракети са с дребни размери.

" Устройствата, от които се изстрелваха ракетите са на половината на една флашка. Самите ракети са колкото фаланга на пръстче. Трудно е да бъдат хванати такива дребни ракети. Могат да се разглобяват устройствата и да изстрелват ракети на над 100 метра ", обявиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

Инспектор Георгиев не изключи опцията за евакуиране на браншове при съществени произшествия. " Ако е належащо, ще бъдат изпразнени браншове, само че се надявам разсъдъкът да надделее и почитателите да трансфорат мероприятието на състезателен празник ", сподели той.

" Полицейското наличие ще бъде видимо, както в крайните квартали, по този начин и в центъра и наситено към стадиона. Пропусквателният режим ще е на няколко стадия.

Ще има два кръга към стадиона. На първи кръг ще ревизира полицията, а на втория охранителните компании, които са ангажирани от домакина. Ангажиментът на Столична дирекция на вътрешните работи е акомпанимент на рейсовете на двата тима и отделяне на запас за оказване на подпомагане на уредника и охранителните компании ", сподели Иван Георгиев.

Той съобщи, че ще бъдат направени инспекции на спортното оборудване, а в допълнение ще се усили и полицейското наблюдаване по време на мача, като ще бъдат включени и дронове, а причинителите ще бъдат арестувани или на място при открит случай, или след края на мача.

Вратите на стадиона отварят в 14:15 часа и от полицията приканиха за по-ранно влизане на оборудването.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР