Невероятна изненада на децата и техните учители поднесе просветният министър

...
Невероятна изненада на децата и техните учители поднесе просветният министър
Коментари Харесай

Денков със супер изненада за децата. Огромен онлайн музей

Невероятна изненада на децата и техните учители сервира просветният министър Николай Денков. Единен музеен онлайн комплекс за обучение ще даде достъп на учениците до експозиции на разнообразни музеи, заяви МОН. Програмата ще разрешава да се изнасят на практика уроци по разнообразни тематики в музеите.

Първата версия на платформата, по която се работи от предходната година, към този момент е подготвена. В нея е интегрирана осведомителна зона за Националния природонаучен музей. Предстои да бъде качено наличие и за останалите.

Проектът е по стратегия „ Образование с просвета “, която МОН ще продължи, като я съгласува с дейностите по Плана за възобновяване и резистентност. Дейностите по нея бяха показани на конференция „ STEM обучение с просвета и нововъведения “.

МОН ще продължи програмата „ Образование с просвета “, като ще я актуализира и съгласува с дейностите по Плана за възобновяване и резистентност, сподели акад. Денков. Програмата подтиква връзката сред междинното обучение и науката. Тя стартира през 2019 година и има за цел възпитаници от разнообразни възрасти да могат да се допрян до научните проучвания в Българска академия на науките и благодарение на ментори да създадат първите си разработки. Част от тях са свързани със STEM образованието.

Акад. Денков акцентира, че STEM не би трябвало да се лимитира единствено до създаване на съвременни кабинети и центрове в учебните заведения. „ И в идващите години ще има нужда от обучение, което да свързва математиката, информатиката и естествените науки и да построява умения. Целта е да отворим знанието към учениците и към учителите. Това познание след това би трябвало да се трансформира в нововъведения, открития и по-конкурентна стопанска система “, добави министърът.

По програмата „ Образование с просвета “ към този момент са подготвени над 100 учители по STEM предмети - естествени науки, математика и информатика. „ Целта е да стигнем 500 “, сподели на форума проф. Петър Бойваленков, шеф на Института по математика и информатика в Българска академия на науките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР