Неуловима бактерия напада планетата. Опасният микроорганизъм вече е открит в

...
Неуловима бактерия напада планетата. Опасният микроорганизъм вече е открит в
Коментари Харесай

Смъртоносни бактерии нападат планетата ни!

Неуловима бактерия атакува планетата. Опасният микроорганизъм към този момент е открит в животни и проби от заболели хора.

В последните години учените откриха, че има бактерии, които привикват и стават резистентни към антибиотиците, които са предопределени да ги унищожават. Въпреки това организмите откриха метод да се оправят с тях и се оказа, че те въпреки всичко са уязвими към въздействието на полимиксините. До този миг...

Китайски медици са разкрили ген, който прави заболяванията неуязвими против антибиотиците от класа на полимиксините. Това слага тези медикаменти в групата на останалите, които към този момент не са в положение да унищожат рисковите микроорганизми. Новият ген към този момент бе открит в няколко скотски типа в Южен Китай. Оказва се, че той попада и в някои човешки заболявания.

Първият прочут на науката ген, който подкрепя устойчивостта към колистина, е кадърен с лекост да се мести от една бактерия в друга. Докато обитава в нея, той ускорява нейната резистентност към антибиотици. До момента други сходни разновидности се лимитираха до директните потомци на мутиралите микроби.

 Бактерии

Новата обаче населява и бактерии, които предизвикват най-страшни и смъртоносни заболявания. Това на процедура значи, че доста от заболяванията, които досега се лекуваха елементарно, бързо могат да се трансфорат в нелечими.

Учените от Южнокитайския университет по агрономство са открили, че генът става все по-разпространен в Южен Китай. Освен в животинските проби, той към този момент се открива и в хората. Той е регистриран в 16 от 1 322 проби от урина и кръв, взети от разнообразни лечебни заведения от района.

Новият ген е кръстен MCR-1. Учените са обезпокоени, че той има способността да репликира самостоятелно, което го прави неосезаем. Той се открива в плазмидите и даже да бъде лекуван с други антибиотици, не изчезва.

Трябва бързо да се откри метод за справяне с казуса, другояче оцеляването на човечеството може да бъде сложено под въпрос, безапелационни са учените.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР