Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат

...
Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Сигналите срещу ГЕРБ потъват в прокуратурата

" Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат обстоятелствата, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към прокуратурата, в доста случаи, десетки, даже стотици, потъват в тази прокуратура.

Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ ". Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков в предаването " На фокус с Лора Крумова " по NOVA в коментар за задържането на експремиера Бойко Борисов.

" Когато обвиняването прочете в един материал, който й е изпратен от Министерство на вътрешните работи, известни имена, като да вземем за пример Борисов, Горанов и пиарката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя демонстрира извънредно усърдие да сложи по този начин нещата, че Министерство на вътрешните работи е направило една незаконосъобразна активност ", безапелационен е Рашков.

" От момента, в който аз съм министър, забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, че материалите от Министерство на вътрешните работи някак си „ потъват “ в прокуратурата ", сподели още Рашков. Той изясни, че когато се изпращат материали по отношение на някогашни ръководещи, прокуратурата се стреми да бави нещата и потулват. Но това " поглъщане " на тези материали, по думите на Рашков, не потъват безследно.

" В задачата се пита каква е тази гняв, каква е тази опозиция от избрани кръгове, които не желаят да се откри фактическата установка. Какво толкоз е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „ Национална полиция”, които са се пробвали за прочут интервал от време да съберат информация в тази тенденция и ще продължат вероятно да събират, в случай че не бяха спрени брутално от Прокуратурата през вчерашния ден?”, попита вътрешният министър.

На въпроса беше ли нужен арест и какво е очаквало Министерство на вътрешните работи да откри при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори по този начин: „ Един прочут човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се споделя, даже сподели, че карцерът на Бойко Борисов е просрочен с две години. Много хора считат, че карцерът на Борисов би трябвало да се състои всеки петък”, сподели Бойко Рашков. Той добави, че казусът със фотосите на шкафчета с кюлчетата са останали неразследвани от прокуратурата.

" Трябва ли да останат неразследвани от нашето общество? И в случай че има - от кое място Борисов ги има? Очаквахте ли да откриете нещо? Какво са желали разследвашщите и какви упования са имали аз не мога да кажа пред вас ", сподели още вътрешният министър.

Бойко Рашков сподели, че появяването на името на Менда Стоянова в пресъобщението за задържаните е било неточност.

Очакваме основният прокурор да изиска да се снемат имунитетите на народни представители, сподели още вътрешният министър и добави, че Министерство на вътрешните работи било подало материали. Бойко Рашков обаче отхвърли да уточни съответни имена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР