"Несъстоятелна теза е, че в България има диктатура. Няма кой

...
"Несъстоятелна теза е, че в България има диктатура. Няма кой
Коментари Харесай

Проф. Близнашки срази Радев: Да си мери приказките, защото... ВИДЕО

"Несъстоятелна теза е, че в България има тирания. Няма кой да го повярва ", съобщи специалистът по конституционно право и някогашен длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки.

По думите му това е следващият митинг, който следи с интерес и си дава сметка, че е доста значимо какво мислят хората, които задават звук на митингите.

"Велико национално въстание - това са хиперболи. Въстанията са се случвали през 19 век. Не мисля, че този митинг има такава идея, за която хората биха жертвали здравето и живота си ", безапелационен е проф. Близнашки.

Той е на мнение, че такива процеси се случват и в Западна Европа, само че ние се движим с огромно историческо забавяне и не намираме съответните форми на митинг. Според него липсват ясни претенции, които да очертаят идеята на смяната.

"Каква промяна на модела? Моделът е парламентарна народна власт. Радев черпи сила от виковете на неговото име. Това го опиянява, само че би трябвало да си мери приказките, тъй като е държавен глава ", разяснява още проф. Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че квалификациите на президента Радев нямат общо с истината и митингите в страната. Бившият длъжностен министър председател акцентира, че конституциите се трансформират в преломни исторически моменти и в тази ситуация самодейността на Борисов е мощен политически ход, с цел да пренасочи популистките прояви в друго русло.

"Предизвика всички останали да сложат на масата своите хрумвания. Да се отиде към разумен политически спор. Защото крясъците може да бъдат изключителна опасност, само че не могат да произведат национални хрумвания ", сподели проф. Близнашки

Той счита, че от ГЕРБ са позволили тактическа неточност с тръгването към промени в държавното устройство и правенето на напълно нова Конституция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР