Непрекъснато слушаме колко е важно да се храним здравословно. Едва

...
Непрекъснато слушаме колко е важно да се храним здравословно. Едва
Коментари Харесай

Задължителните храни всеки ден

Непрекъснато слушаме какъв брой е значимо да се храним здравословно. Едва ли е останал някой, който да не е осведомен кои храни не трябва да употребява и към кои може да протяга ръка, само че не прекомерно постоянно.

Прекаляването с каквато и да е храна е извънредно нездравословно за организма, само че вярното решение не е да се лишим изцяло от някакви артикули.

Най-важното, с цел да бъдем здрави, е да имаме уравновесено хранене – множеството експерти се сплотяват в изказванието, че разнообразната храна е пътят към здрав организъм.

 Моркови

Плодовете и зеленчуците, които постоянно изключваме от менюто си заради разнообразни аргументи, са в действителност извънредно скъпи за организма и неговото здраве. Ето и кои са питателните артикули, които би трябвало постоянно да участват в менюто ни:

Кисело мляко – оказва помощ за укрепването на имунната система, също така обезпечава на организма калций, витамини и протеини. Всички те поддържат здрави костите и оказват помощ за по-добрата работа на метаболизма. Не на последно място, в киселото мляко има пробиотици, които са витално значими за храносмилателния тракт.

Зърнените култури са превъзходен източник на протеини. Освен това са богати на антиоксидант, за който експерти от дълго време са потвърдили, че усъвършенства доста мозъчната функционалност – това е антоцианина. Не на последно място, в зърнените храни има доста витамини, сред които витамин В. В тях се съдържат още желязо и фибри.

Морковите са богати на каротиноиди, които са мастноразтворими съединения. Всъщност каротиноидите са част от множеството зеленчуци и плодове, които имат жълт, оранжев или червен цвят.

 Спанак

Тези мастноразтворими съединения се свързват и с понижаване заплахата от онкологични болести, както и понижаване риска от ревматоиден артрит, астма и други

Един от най-препоръчваните зеленчуци, в който има малко калории и доста хранителни субстанции, е спанакът. В зеленолистния зарзават има задоволително количество фолиева киселина и омега-3 мастни киселини, които оказват помощ за предотвратяване от сърдечни болести, както и остеопороза.

Според някои източници, фолиевата киселина може да помогне и за половите проблеми, които са свързани с напредването на възрастта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР