Неочаквано за всички журналистката от руския „Първи канал“ Марина Овсянникова

...
Неочаквано за всички журналистката от руския „Първи канал“ Марина Овсянникова
Коментари Харесай

Смелост. Истина. Арест. Силата да бъдеш Марина Овсянникова!

Неочаквано за всички журналистката от съветския „ Първи канал “ Марина Овсянникова прикани в ефир за прекъсване на войната в Украйна.

Докато известната водеща Екатерина Андреева съобщаваше последните вести към глобите, наложени на Русия, Овсянникова изненадващо се появи в кадър и издигна девиз с надпис „ Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са против войната ".



Оказва се, че апелът на Овсянникова е бил плануван авансово и тя е качила към този момент готово видео в YouTube, в което споделя своята персонална история. Марина ясно декларира, че протичащото се в Украйна е закононарушение, а Русия - агресор. Тя разяснява, че е дете на разбъркан брак – с татко украинец и майка съветския. „ Отговорността за тази експанзия е единствено на един човек - Владимир Путин. Баща ми е украинец, майка ми - рускиня, ние в никакъв случай не сме били врагове. Русия би трябвало незабавно да приключи тази братоубийствена война, нашите нации могат да се помирят ", сподели Овсянникова.

Смелата жена към този момент е задържана и я грози “административно наказание”, заяви ТАСС.



Журналистката е арестувана в полицейския сектор в регион Останкино. Според източници на ТАСС Овсянникова е родена в Одеса през 1978 година

Марина Овсянникова e учила в Кубанския държавен университет, както и в Президентската академия Ранхигс. Работила е като ефирен продуцент в канала "Россия-1 ", а по-късно като редактор в "Канал 1 ".

“През последните години работех в Първи канал, отразявайки кремълската агитация и в този момент доста се срамя от това. Срамота е, че си разреших да приказвам неистини от телевизионния екран.” - споделя самата Марина.



От обществените мрежи пък излиза наяве, че Овсянникова има две деца и е разпален бегач.

Смелата постъпка на съветската журналистка имаше бърз отзив и в България, където поддръжка за нея показаха редица представители на гилдията.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР