Неколцина избрани вече са наясно какво предстои да се случи

...
Неколцина избрани вече са наясно какво предстои да се случи
Коментари Харесай

Опасения: Демократите въвеждат цензура... в името на свободата

Неколцина определени към този момент са наясно какво следва да се случи на " Срещата на върха за народна власт ", свикана от американската администрация идната седмица. Всъщност тъкмо те са и тези, които съвсем персонално диктуват на американския президент Джо Байдън детайлностите за това по какъв начин да се организира тази среща. Същността на събитието, съгласно тях, би трябвало да бъде в това демократичните страни да сключат пакт против дезинформацията.

Това е по този начин, тъй като внезапно интернет и обществените мрежи се оказаха цялостни с данни и отзиви, които по никакъв метод не съответстват с ортодоксалността на същинските демократи - такива като Байдън и неговата партия, както и техните европейски съидейници. Либералите смятаха, че интернет ще е тяхното неразрушимо оръжие за налагане на идеологическото равнене по целия свят или най-малко на целия Запад. Но се оказва, че техните съперници могат да употребяват същите платформи и запаси, с цел да им възразяват, представете си единствено.

Според неотдавна излезлия администрацията на Байдън би трябвало да ограничи достъпа до осведомителната среда на несъгласните в Съединени американски щати с тази политика посредством въвеждането на още по-сериозна цензура. След този отчет се появи и в същия дух, само че и с добавката, че на " Срещата на върха за народна власт " всички страни би трябвало да се ангажират да създадат същото.
Журналист от Капитал с разобличаване за автоцензура на " Конрад Аденауер " поради рецензии към държавното управление
" Можеше и за нещо по-приятно да си върна профила, само че какво да се прави. Вместо някоя хубава история – история за това по какъв начин фондаци...

Според авторката на материала Нина Янкович отговорът на това предизвикателство се крие в Алианс за бъдещето на интернет. Интернет, по думите ѝ, би трябвало да е свободен. Тоест свободен от всички републиканци, популисти, патриоти, въобще - последователи на възгледи, неприятни за същинските демократи. Според нея това изисква всички участници в срещата на върха да приложат единни правила и механически решения, тъй че, в случай че да вземем за пример даден консуматор (или цялостен сайт) бъде неразрешен в една мрежа, той да няма опция да се трансферира към други мрежи или платформи.

Да оставим настрани въпроса кой ще дефинира в мащаба на цяла група страни какво може и какво не може да се написа и споделя в този добре проведен информативен концентрационен лагер. Ясно е, че ще се намерят такива хора. Нещо повече - те към този момент от много време водят битка освен за това какво може да се споделя, само че и по какъв начин тъкмо, с какви думи е вярно да се показваме.

Ето един пресен образец – от.

С цитати от Оруел и от личните си книги той споделя какви указания изпращат бюрократите от централата на Европейския съюз на своите чиновници. И дума не може да става, да вземем за пример, тези чиновници да подлагат на критика неконтролирания приток на африкански мигранти към Европа или пък еднополовите бракове. Диктуват им се точните думи, с които би трябвало да се поддържат всички посочени феномени (и доста други). И това би трябвало да важи за всички компании и обстановки.
Александър Симов даде образец за цензура във Facebook
" Нещата са трагични. Както сами знаете бъдещият прессекретар на Байдън ще е еуфорична дама на име Джейн Псаки (същата, която щеше да...

Генерираните указания са разграничени на три колони: тематика, неверни думи и верни думи. Ето и образци. В колона първа: не използвайте думата „ европейци “, когато описвате хората, живеещи в Европа, тъй като не всички те са жители на Европейски Съюз. Колона втора: „ Днес всички европейци са под закрилата на новите правила “ (това не може да се каже). Трета колона: „ Днес всички хора, живеещи в Европейски Съюз, са предпазени от новите правила “ (така към този момент е вярно да се каже).

И още – не е вярно да се приказва за фантазията на фантастите от предишния век – „ колонизацията на Марс “, а единствено за „ заселването на Марс “. Защото някой от Африка може да се разстрои от думата " колонизация ". Също по този начин вместо „ Коледа “ е добре да се употребява просто „ празници “, а вместо „ азиатец “ – „ гости от Япония “ или други страни. Колкото до лесбийки или хермафродити – там към този момент е ясно по какъв начин е вярно да се показваме. Така че в документа всичко е доста в детайли разказано, той е задоволително дълъг. И надалеч не е единственият, защото сходни указания от дълго време се популяризират, документално и устно, а тези, които отхвърлят да ги следват, ще бъдат просто изгонени - е, не от всички специалности, на такива хора е разрешено да работят нещо с ръцете си (все още).

Тоталната цензура в интернет (и в живота като цяло), която проповядват демократите, ще се случи тогава, когато, по думите на Род Драйер, „ няма да остане нито един европеец, който още да си спомня остарелия метод да се приказва и написа, ще ги има единствено фалшифицирани способи, които унищожават концепцията за семейство, черква и нация ”.

По материали на Дмитрий Косирев, РИА Новости

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР