Нека бъдем честни - голямата част от хората, четящи тази

...
Нека бъдем честни - голямата част от хората, четящи тази
Коментари Харесай

Полезна ли е мастурбацията според науката?

Нека бъдем почтени - огромната част от хората, четящи тази публикация, просто са любопитни да схванат освен това за това, което вършат, когато са сами. Мастурбацията е напълно натурален физиологичен развой, в тематиката няма нищо смешно, а науката пък желае да показа своето мнение по въпроса, пише Science Alert.

Така, откакто изчистихме това, дано погледнем на данните, изложени от ASAPScience и преценим особеностите на самозадоволяването от научна позиция.

Оказва се, че на напълно базово равнище, мастурбацията води до отделянето на допамин в организма. Това е невротрансмитер, който задейства центровете на наслаждение в мозъка ви. Успоредно с това се отделя и ендорфин, който пък понижава чувството за болежка. За дамите това значи, че могат даже да понижат мъчителното чувство при менструация. Накрая, регистрира се и приток на хормона пролактин, който пък ще ви помогне да заспите по-късно.

Според видеото, по-високата периодичност на еякулация при мъжете може да понижи заплахата от рак на простата. Учените не са изцяло сигурни за какво, само че евентуалното съмнение е, че по този начин се изхвърлят повече канцерогенни субстанции отвън простатата. Учените считат още, че постоянната еякулация усъвършенства качеството на сперматозоидите, защото по-старите се изхвърлят и се заменят с по-нови.

Не всичко обаче е толкоз просто - учените предизвестяват, че в случай че не " разнообразявате техниките ", рискувате да станете неподатливи на други типове полова стимулация в случаите, когато не сте сами.

Това, което вършиме, когато сте сами, визира единствено вас, само че въпреки всичко е добре да знаете, че научните обстоятелства ви поддържат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР