Неизвестни лица разбиха офисите на ливанската държавна новинарска агенция -

...
Неизвестни лица разбиха офисите на ливанската държавна новинарска агенция -
Коментари Харесай

Откраднаха архивите на ливанската държавна новинарска агенция

Неизвестни лица разрушиха офисите на ливанската държавна новинарска организация - NNA, и откраднаха сървърите, на които са се съхранявали нейните архиви, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на министерството на информацията.

Архивите са се намирали в постройката, където се обитават две министерства. Тя се намира в центъра на столицата Бейрут против централната банка и е прилежаща на строго охраняваното министерство на вътрешните работи, чиято отговорност е да се грижи за сигурността в страната.

Служители на министерството на информацията заварили тази заран вратата на стаята с архивите отворена, а ключалката ѝ била разрушена.

Министърът на информацията Зиад Макари сподели, че в архивите е имало материали и фотоси, датиращи от 1961 година Откраднати били и пет компютъра.

Кражбата на архивите на държавната новинарска организация е следващият удар по Ливан, който е изпаднал в дълбока икономическа рецесия, отбелязва АП.

От години страната мъчно финансира и поддържа държавните си медии и архиви. Миналата година Ливан подписа съглашение с Франция за дигитализиране на архивите си като част от опитите да опази своята история и завещание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР