Недоволството срещу проекта за завод за горене на боклук на

...
Недоволството срещу проекта за завод за горене на боклук на
Коментари Харесай

Подписките срещу новия завод за боклук на Вълка се увеличават

Недоволството против плана за цех за горене на отпадък на сдружението на Румен Гайтански - Вълка " Петрургия " към този момент обгръща освен Павликени, където се планува да бъде построена инсталацията. Подписки против капиталовото намерение се събират още във Велико Търново и Сухиндол, отпор има в Левски и Севлиево. Становища против плана готвят и локални селскостопански класи. Над 8000 все още са подписалите се жители, като 6500 от тях са в Павликени.

Проектът бе спрян преди месец от новия началник на РИОСВ  - Велико Търново Мая Радева. Тя върна Доклада по оценка за въздействието върху околната среда (ДОВОС), въпреки по-рано Екологичният експертен съвет към инспекцията да се бе произнесъл позитивно. Сега следва ново съвещание на съвета. Някои от експертните мнения се пишат отначало. Цялата тази смяна се дължи и на вицепремиера и екоминистър Борислав Сандов, който малко след встъпването си сподели, че в хода на процедурата са осъществявани нарушавания и смени управлението на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Междувременно недоволните жители в Павликени се пробват да подсигуряват негативния глас на общината по време на новия експертен съвет. Хората упорстват общинския съвет със особено решение да задължи общинските представители да гласоподават против плана. Към момента обаче такова решение няма. Желанието на хората е подбудено от обстоятелството, че преди предходното съвещание на експертния съвет локалната власт създаде декларация против завода, само че на самия съвет нейните представители го поддържаха. 

Още по тематиката: 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР