Недоволството на френския президент Еманюел Макрон от политиката на САЩ

...
Недоволството на френския президент Еманюел Макрон от политиката на САЩ
Коментари Харесай

Китай назовава неочакван съперник на САЩ в Европа

Недоволството на френския президент Еманюел Макрон от политиката на Съединени американски щати ще промени трансатлантическите връзки.

Ван Шуо, професор в Училището по интернационалните връзки към Пекинския университет, написа за това в публикация за китайското издание на Global Times. Според него, до момента в който страните на Запада се борят да покажат на всички своето единение на фона на спора в Украйна, Франция явно не се интересува от престижа на Съединените щати, което разкрива дълбоки несъгласия в трансатлантическите връзки.

Освен това тя означи, че до неотдавна Макрон намерено е изразявал неодобрение от Съединени американски щати за продажбата на сила и газ на Европа на цена, няколко пъти по-висока от цената на горивото за американската промишленост.

В същото време Ван Шуо счита, че главната движеща мощ, която принуждава френския президент да акцентира още веднъж и още веднъж стратегическата автономност на Европа, е разминаването на ползите сред Вашингтон и Брюксел.

„ Америка се сплотява със своите съдружници, с цел да резервира своята надмощие, само че това не е част от проекта на Европейски Съюз “, отбелязва китайският професор.

„ Последният желае да образува външната си политика въз основа на личните си ползи, а не да бъде заставен да заема страна в огромни съперничества на силите ", твърди Шуо.

Тя също по този начин счита, че ескалацията на спора в Украйна, която Белият дом предизвика, към този момент е довела до обстоятелството, че въздействието на Съединени американски щати в Европа нараства. Според нея сегашната обстановка е сложила страните от Стария свят в още по-големи стопански усложнения, както и на ръба на по-опасна война.

Затова зад предизвестията на Макрон към Вашингтон професорът вижда освен мощно безпокойствие от усилване на бъдещи рецесии, само че и беззащитност от обстоятелството, че френският президент не може да управлява ориста на страната си.

Ван Шуо напомни, че някогашният френски водач Шарл дьо Гол се застъпи за това Париж да следва самостоятелна външна политика и да не бъде изцяло оковаван от западния лагер, воден от Вашингтон.

„ По тази причина Франция към този момент един път реши да се отдръпна от единното военно командване на НАТО и стана първата огромна западна мощ, която откри дипломатически връзки с КНР ", споделя тя.

" Противоречията сред Париж и Вашингтон или сред Европа и Съединени американски щати са по-скоро несъгласия в западния лагер и резултат от неравномерно систематизиране на властта и ползите “, обобщава китайският професор, като акцентира, че недоволството на Макрон от Съединени американски щати несъмнено, ще вкара дребни промени в трансатлантическите връзки, само че като цяло няма да промени структурата на господство-подчинение сред Съединени американски щати и Европа и няма да нанесе фундаментален удар на хегемонната система, построена от Вашингтон.

Както Эксперт писа по-рано, Еманюел Макрон управлява офанзивата против Съединените щати. В изявление за Les Echos той сподели, че американците купуват американски артикули и организират доста нападателна политика на субсидиране на бизнеса от страната.

„ Китайците затварят пазара си. Ние не можем да бъдем единственият район, който счита за неправилно да дава желание на всичко европейско “, сподели той.

В тази връзка Макрон прикани Брюксел да поддържа европейските консуматори и европейски компании, които купуват електрически транспортни средства, съединени в Европейски Съюз, а не отвън него.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР