Недостатъчно са парите за ремонт на пътища. Това заяви регионалният

...
Недостатъчно са парите за ремонт на пътища. Това заяви регионалният
Коментари Харесай

Нанков: Парите за ремонт на пътища не стигат

Недостатъчно са парите за ремонт на пътища. Това съобщи районният министър Николай Нанков в Благоевград, съобщи " 24 часа ".

" Парите не доближават за поправки и градежи на пътища. 8000 км са в трагично положение. Без толсистемата сме обречени и след 2020 г . ще се чудим какво да вършим ", изясни мин. Нанков.

Въпреки обстановката, Нанков остава оптимист.

" Върви съвършено осъществяването на контракта с австрийската компания. От 1 януари следващата година - електронни винетки, а от май - тол такси ", осведоми районният министър.

Той изясни, че все още върви тарифирането и ценообразуването . Нанков добави, че инфраструктура на тол системата ще се построи върху 83% от републиканските пътища. Това съставлява повече от 16 хиляди км.

Та където има положителни пътища обаче ще се стартира с действителното таксуван на товарните коли. Нанков планува това да са към 11 хиляди км - почти 55-60% от републиканската мрежа.

С рехабилитация на пътищата поетапно ще се вкарва тол системата и на други места. По думите на министъра това е обективен метод.

Министър Нанков изясни още, че е образувана експертна група, която следва да вземе решение по проблема с разкритото антично населено място при разкопките по трасето на автомагистрала " Струма " край благоевградското село Покровник. Нанков не желае да се сблъскват двата интереса - този на запазването на културата и този на бързото и скоростно строителство на автомагистралата . Отделен е бюджет в размер на малко над 8 млн. за археологически изследвания по протежението на секторите Благоевград - Крупник и Кресна - Сандански на Автомагистрала " Струма ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР