Не знам дали сте виждали какво прави третокласник, когато не

...
Не знам дали сте виждали какво прави третокласник, когато не
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Г-н Главен прокурор, ако бяхме излезли от мутренските времена, щяхте ли да сте на поста си днес?

" Не знам дали сте виждали какво прави третокласник, когато не желае да си напише домашното. Ей това се случва в последно време в българския парламент. Родителите незабавно ще ме схванат. Пояснявам за останалите - третокласникът прави всичко, но всичко допустимо да избегне писането на въпросното домашно: прави се, че няма домашно; домашното в действителност е за различен ден; домашното е за различен клас; тъкмо него са го освободили от домашното; той това домашно си го знае, няма потребност да го пише; боли го зъб; боли го дребното пръстче на дясната ръка и не може да пише; гладен е и не може да се съсредоточи… Схванахте картинката.

Е, и при нас в Народното събрание е по този начин в последно време. Партиите на статуквото са подготвени на всичко, единствено и единствено да не си напише този парламент домашното по предмета “Съдебна реформа”. То не бяха процедурни трикове и провалени кворуми, то не бяха разногласия за несъществени работи с часове, то не бяха неуместни вотове... Превърнаха гласуването на актуализацията на бюджета в цялостен цирк - чак през днешния ден мина обновеният бюджет на Здравната каса. Да го е позор човек да гледа. И за какво това? Само и единствено да не може Правна комисия да си организира съвещанието и да не може да гласоподава проблематичните за Гешев и придворните му закони. Когато съвещание въпреки всичко се състои - както стана през днешния ден - то бива прекъснато, преди да си довърши работата, под претекст, че не може да се дублира с пленарно съвещание, нищо че пленарното съвещание в това време бива отсрочено за по-късен час ".

Това написа във Фейсбук обява националният представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев.

" Естествено, към цирка, разиграван от нашите парламентарни “третокласници” се прибавят и изявите на основния прокурор. На въпросите на Надежда Йорданова за неразследваните пачки и кюлчета, основният прокурор отговори с демонстративно състрадание - не можел да споделя на прокурорите какво да вършат. Освен това - отново по негови думи - за резултатите от битката с корупцията бил отговорен Наказателният кодекс от времето на Тодор Живков. А за лукс по-рано през днешния ден Гешев назова нашите законопроекти за реформиране на системата “обезкостяване и тричане на българите” и заплаши, че в случай че бъдели признати, престъпността щяла да скочи и ненадейно щели сме да се върнем в мутренските времена от 90-те. Ама, господин Главен прокурор, ние излизали ли сме от тези години в действителност? Ако бяхме излезли, щяхте ли да сте на поста си през днешния ден? Не мисля ", добавя Мирчев

" За такива сценки приказваме в този парламент. И до момента в който при третокласниците е ненапълно разбираемо и обяснимо да търсят излаз от отговорностите и отговорностите си, то когато приказваме за народни представители, натоварени с ръководството на страната, сходно държание може да бъде обяснено само с тежки подмолни зависимости. И боязън. Страхът, че наближава моментът, в който тази страна ще се освободи от корупционния захват, който я души и ще си поеме надълбоко и свободно въздух за първи път от десетилетия. Каквото и да извършите, моментът наближава, дами и господа от статуквото. България ще бъде свободна. А Вие ще завършите годината със “Слаб (2)”, приключва народнният представител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР