Не всички технически решения в автомобилите са успешни. Производителите на

...
Не всички технически решения в автомобилите са успешни. Производителите на
Коментари Харесай

Особености на по-новите коли, които дразнят шофьорите

Не всички механически решения в колите са сполучливи. Производителите на коли понякога неприятно изненадват водачите с една или друга концепция. Въпреки че на пръв взор не наподобява по този начин, в реалност това са искрено съмнителни решения, които не провокират нищо друго с изключение на неспокойствие у доста от притежателите. Ето единствено няколко от тях.

1. Не мога да деактивирам ESP `Особености

Системата за стабилизиране на ESP е извънредно потребно нещо. Всеки водач обаче знае, че има моменти на пътя, когато тази система би трябвало да се изключи ръчно. В актуалните коли бутонът за изключване на ESP се среща все по-рядко. Проблемът се усложнява в допълнение от обстоятелството, че даже и прекъсването да е допустимо, тогава по някаква причина при някои коли системата за стабилизиране е обвързвана със системата за надзор на сцеплението.
2. Кожен салон `Особености

Достатъчно е да кажем, че в жегата кожата има обичая да се нагрява на слънце до 60 градуса по Целзий. Става искрено проблематично да седите на подобен стол даже с дълъг панталон. Има проблеми с кожата и през студения сезон - тогава тя е твърда и ледена и още веднъж провокира дискомфорт.
3. Сензорни екрани и тъчпад `Особености

От една страна, появяването на тъчпад в колите е натурален резултат от развиването на актуалните технологии. Въпреки това, тъчпадовете нямат друго преимущество с изключение на хармония спрямо обичайните бутони. Освен това доста постоянно екраните бързо се трансформират в „ мазна неразбория “ и скапват външния тип на колата.
4. Липса на аварийна гума или такава вид " патерица " `Особености

Съвременните производители на коли съвсем изцяло се отхвърлиха от потреблението на пълноразмерни аварийни колела. Това се прави на първо място за икономисване на място в багажника и поради съкращаване на тежестта на автомобила. Управлението с аварийно колело с по-малки размери (тип - " патерица " ) обаче е освен неприятно, само че и ненапълно рисково.
5. Старт-стоп система `Особености

Основното дразнещо нещо във функционалността start-stop е, че след рестартиране на мотора, даже след изключване на системата, тя още веднъж става дейна! Тоест при всяко палене би трябвало да я деактивирате. Много автомобилисти се опасяват от функционалността start-stop тъй като се тормозят за " здравето " на акумулатора. И имат право.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР