Не виждам правни основания, освен много сериозен прочит на Директивата

...
Не виждам правни основания, освен много сериозен прочит на Директивата
Коментари Харесай

Д-р Красен Станчев: Докато няма пълно изравняване в цените в Еврозоната, ще има известен ръст на цените

„ Не виждам правни учредения, с изключение на доста сериозен прочит на Директивата и използването на Директивата за публични поръчки на Европейски Съюз и практиката в тази област. Но нормално при инфраструктурни планове има известни изключителност, т.е. няма подобен съревнователен развой, какъвто има във всички останали. ”, споделя икономическият специалист доктор Красен Станчев за откритата Пътна карта на газопровода „ Турски поток “ и възникването на вероятни правни проблеми свързани с нея. Днес доктор Красен Станчев гостува на Васил Данов в предаването „ Видимо и невидимо: Абордаж “.

„ Вторият вероятен юридически проблем би зародил в случай, че има държавна помощ, само че в тези енергийните неща доста постоянно има изключение от възбраната за държавна помощ в Европейски Съюз. Така че практиката, дали ще бъде за атомни централи, за фотоволтаици или нещо такова, постоянно има някакви изключения. И защото не може да има пет тръби, има една, надлежно по този метод ще бъде тълкувано и това нещо от международноправна позиция. Според мен не може да има и възобновяване на вреди, нанесени върху Украйна, тъй като е явно, и аз писах за това още 2015 г, материалът излезе на британски в Полша и в (книгата – б.р.) „ Анатомия на Кризата “ 2015 година като обособена глава, беше ясно, че ще има нещо такова, само че по какъв начин тъкмо е осъществено, в този момент ние разбираме. Така че това е от голяма важност. Това ще остане по някакъв метод в историята и това ще бъде огромно леке върху биографията на ГЕРБ и тогавашния министър председател. “

Икономистът напомня, че изравняването на цените в Еврозоната е почнало още през 1999 година, когато 1 българският лев е приравнен на 1 немска марка. По това време междинният приход на българите е 22-23% от средноевропейските приходи. В момента е 55-60%. „ Инфлацията, т.е. равнене на цените в Еврозоната върви дружно с нарастването на приходите. Докато няма цялостно равнене, ще има прочут растеж на цените, което е по някакъв метод естествено. Не виждам учредения при тази политика, която има Централна банка от 1997 година до ден сегашен, да има каквито и да било разтърсвания върху цените и надлежно на инфлация, която е провокирана особено от влизането в Еврозоната, когато и да се случи то. Аз не считам, че то ще се случи доста скоро. Другото нещо, което ми се коства доста значимо е, че казусът е дали Еврозоната може да работи толкоз добре, колкото Българска народна банка. Основният мандат на ЕЦБ е поддържане на неизменност на цените, което значи ограничение на паричното предложение и тогава, когато има разширение или отпечатване на пари, по-грубо казано, да има някаква логичност. Т.е. да не бъде това разширение на паричното предложение по-агресивно, в сравнение с е да речем растежът на продуктивността на стопанската система, т.е. търсенето на пари в Европейския съюз. “

„ Основният риск е запасът на емисионно поделение, където евентуално ще бъдат освободени някъде към 20 милиарда Тези 20 милиарда могат да попаднат, както в банките, по този начин и в държавното управление и надлежно изискванията, при които те подписват контракти и стартират планове да бъдат по-облекчени и надлежно е допустимо тогава българските управляващи, които и да са те, да стартират да вършат нелепости - примерно възобновяване на АЕЦ „ Белене “, което евентуално няма да стане или пък финансирането на построяването на новите блокове в АЕЦ „ Козлодуй “ без ясни финансови планове. “, споделя доктор Красен Станчев.

Повече за Пътната карта на „ Турски поток “, за непознатите вложения в България, за Лукойл, ще има ли нарастване на цените в България и по други забавни тематики ще научите от видеото:
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР