Не се и надявайте, че с палео диетата ще отслабнете,

...
Не се и надявайте, че с палео диетата ще отслабнете,
Коментари Харесай

Палео диетата е пълна измама! От нея напълняваме

Не се и надявайте, че с палео диетата ще отслабнете, споделя австралийско изследване. Според проучването за 8 седмици с този режим на хранене ще увеличите тежестта си към 15 %.

Освен с напълняване палео диетата крие заплаха и от поява на диабет. Според изследването мотото на този режим – да се храним като пещерен човек, няма да ни помогне в никаква посока.

От Университетът в Мелбърн споделят, че опитите с лабораторни мишки са потвърдили, че единствено 8 седмици на палео диета са задоволителни, с цел да се утежни здравето и в това време да се качат килограми с 15 %.

Намаляването на въглехидратите и увеличението на протеините е доста известно измежду хората, които се подлагат на диета, само че в действителност няма нито едно здравно доказателство, че от този режим се отслабва.

Приложихме този способ на хранене върху мишки, само че не видяхме никакви сигнали за намаляване, като даже гризачите напълняваха, споделя професор Соф Андиколупос от Университета в Мелбърн.

 Пържоли

Опитът е посочил и че високопротеиновата диета може да е съдбовна за хората с диабет. Режимът може да аргументи инсулинова устойчивост и да усили мастната тъкан с до 4%.

Палео диетата набра известност през 2001 година с обява на Лорън Кордейн, водещ диетолог в Съединени американски щати.

Кордейн е професор към департамента по здраве и пробни науки в Щатския университет на Колорадо. Диетоложката взриви обществеността като съобщи, че в случай че се храним по този начин, както са се хранили пещерните хора, ще отслабнем.

Тя съветваше хората, които желаят да понижават тежестта си, да се хранят най-вече с месо, риба, зеленчуци, плодове, семена и ядки и непременно да заобикалят млечните артикули, захарта и модифицирани храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР