Не може всяка страна самостоятелно да поема разходите по поемането

...
Не може всяка страна самостоятелно да поема разходите по поемането
Коментари Харесай

България ще иска от ЕС финансова помощ заради бежанската вълна

Не може всяка страна независимо да поема разноските по поемането на бежанския поток от Украйна. Европейските сътрудници би трябвало да ни поддържат финансово – изключително страните, които сме покрай спора, прикани министър председателят Кирил Петков преди началото на неофициалната среща на върха във Версай.

По думите му това ще е едната тематика на лидерските диалози, а другата ще е енергийна.

Петков счита, че няма да се стигне до прекъсване на съветския газ, само че в случай че въпреки всичко това стане, България ще спре експорта на ток.

“Виждам схващане от европейските сътрудници, че в такава рискова обстановка това би било допустимо “, сподели Петков пред публицисти.

Премиерът не се ангажира със периоди по кое време България ще е самостоятелна от съветските енергийни източници, само че означи, че ще се вършат огромни вложения във ВЕИ мощности и акумулатори.

По думите му би трябвало да се търси грантов механизъм поради рекордните газови цени, а не общ европейски заем.

Петков разяснява, че мястото на Украйна е в Европейски Съюз, само че “въпросът е по кое време “.

По думите му разширението на Европейски Съюз на изток е добра вест за България, тъй като по този начин стопираме да бъдем гранична страна.

Лидерите на страните от Европейския съюз се събират в четвъртък и петък във Версай на неофициална среща на върха, с цел да обсъдят военната експанзия на Русия против Украйна и последствията от нея.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР