Не градска десница“, както станаха популярни в последно време Демократична

...
Не градска десница“, както станаха популярни в последно време Демократична
Коментари Харесай

Борисов: Градската десница е червена номенклатура

Не „ градска десница “, както станаха известни напоследък „ Демократична България “ и спътниците й, а „ алена номенклатура “ – по този начин министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира обединенията от дясното пространство, подкрепили вота за Мая Манолова в София. На сцената в кино " Люмиер " в столицата Борисов изнесе тирада в наличието на всички определени кметове на обединението ГЕРБ-СДС.

Защо не ни поддържаха най-малко в този момент, какво й харесаха повече на Мая, мутра ли е Фандъкова или деспот, попита водачът на ГЕРБ.

Да подкрепиш против десните партии съперника си и то този, " който водеше против белия рейс “ - сътрудници, толкоз ли паднахте, за какво, какво ви нервира у нас, че да предпочетете други, зададе въпрос Бойко Борисов. Много съм наскърбен от нашите другари, би трябвало да спрем да ги назоваваме десница, това са деца, внуци на " алената номенклатура ", съобщи Борисов.

Той означи, че със Съюз на демократичните сили, с които бяха в коалиция за евровота и за кметските избори, са разнообразни обединения и няма да станат една партия, само че синият цвят ги задължава да са дружно.

Ако желаеме да приказваме за корпоративен избор, продължи той, за нас още не е предходна отминалостта на „ Костинброд “ сподели Борисов, имайки поради Българска социалистическа партия и Манолова. " Тези демократи ли, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов. Това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била, тя в този момент с нейните спътници работи ", разгласи Борисов.

И изясни, че озлоблението против ГЕРБ се е засилило доста откакто третото му държавно управление е отменила пазаруването на самолетите " Грипен " и е предпочело новите F-16. Дадохме геостратегическото направление на България за пръв път действително, заключи министър председателят и водач на ГЕРБ.

Станаха още по-яростни, продължи Бойко Борисов, когато за пръв път над един милиард лв. вложихме в газовата преносна мрежа, такива старания положихме за енергийните планове, същинска диверсификация, акцентира министър председателят.

Борисов се спря и на изказванията на Българска социалистическа партия за репресирани след вота на някои места техни претенденти за кметове и околните им. Моля Корнелия Нинова да ми ги изпрати и, в случай че е правилно, във вторник персонално ще им се извиня, и този, който си го е разрешил, просто ще види реакцията, помоли министър председателят. Но, добави той, в случай че ние решим за Кърджали да пискаме, то е знамение там, само че се справихме добре. Бойко Борисов поздрави българските мюсюлмани, които са подкрепили ГЕРБ.

В изявлението си не подмина и обвиняванията на съперниците за платен ромски избор.

Казват, че ромите доста обичали Бойко, има за какво, тъй като им вкарахме в програмата 50 хиляди деца да учат, а не да крадат, изясни той. За София - в случай че не са ромите, кой ще ни чисти, да кажем на тези десните, добави водачът на ГЕРБ. Затова смятам, че имат повече право да гласоподават за нас, уверен е той.

Борисов цитира и разбор на последните президентски избори, от който се виждало, че ромите обичат повече Румен Радев, за който са дали своят вот 40 915, до момента в който кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева е взела малко над 19 хиляди ромски гласа.

Своите кметове посъветва да са доста положителни, почтени и транспарантни. Но като видиш една хартийка, се наведи и я вземи, застани до рисковата шахта, с цел да видят хората, че милеете за града, за тях, предложи той.

Борисов приключи изявлението си, отбелязвайки, че в родните места и на тримата съперници Славяново, откъдето са родителите на Румен Радев, село Крушовица (Корнелия Нинова) и Кюстендил (Мая Манолова) ГЕРБ са взели безапелационна победа.

В речта си министър председателят акцентира, че няма сфера, в която да няма растеж, под четири на 100 е безработицата. В същото време при служебното държавно управление се губят към 100 тира цигари, а в този момент контрабандата се громи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР