Не е лесно организирането на Фестивала Звезди на театъра, защото

...
Не е лесно организирането на Фестивала Звезди на театъра, защото
Коментари Харесай

Фестивалът Звезди на театъра ще се проведе от 24 до 28 юни в Разлог

Не е елементарно организирането на Фестивала " Звезди на театъра ", тъй като когато взехме решение датата да бъде 24 юни, се оказа, че е доста мъчно реализирането му поради театралните турнета. Наистина събирането на толкоз доста артисти на едно място по никакъв начин не е елементарно. Затова в този момент програмата се прави по-трудно, само че пък съумяваме и мисля, че тази година сме приготвили една чудесна стратегия с безпределно доста актьори. Сега фестивалът ще се организира от 24 до 28 юни. Това сподели в изявление за предаването " 12+3 " уредникът му актрисата Нона Йотова. 

Фестивалът ще стартира с спектакъл " Бонини " и постановката " Нашата огромна френска женитба ". На 25 юни ще се играе моноспектакълът на Захари  Бахаров " Чамкория " по романа на Милен Русков. На 26 юни постановката " Много звук за нищо " ще показа Театър Българска войска. На 27 юни спектакъла " Зимата на нашето неодобрение " на Джон Стайнбек ще показа Малък градски спектакъл зад канала. На финала Драматичен спектакъл " Иван Радоев " в Плевен ще показа " Рейс ".

Началото на представленията е от 20 часа, а на www.theater.bg могат да се купуват билети. 

" Тази година няма нито едно компромисно зрелище, само че взехме решение да е с повече хора. Хората се радват на това, те обичат, когато има фестивал, да пристигна едно зрелище като " Много звук за нищо ". Това е един празник ", сподели тя.

Нона Йотова разкри още, че работи и по нов албум: " Оказа се, че аз през годините съм написала към 15 песни, които са издадени по текстове на българските символисти. С моя издател Пламен Тотев сме решили да издадем книга със стиховете на българските символисти и диск с към 25 песни. Песните, които следва да запишем с аранжименти на Дани Милев, ще бъдат по Яворов - " Душата ми е вопъл ", по Дебелянов желая да запиша " Помниш ли, помниш ли тихия двор ", " Аз желая да те помня все по този начин ", на Христо Ясенов открих " Маргарита, Маргарита ", имам ария, написана по предсмъртното стихотворение на Димитър Бояджиев, тъй че ми следва една чудесна работа. Много се надявам, приказвам с кметовете на местата, където са родени тези хора, да създадем една взаимна работа, с която да може и по учебните заведения да се раздава този артикул ". 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР