Режисьорът Йоргос Лантимос представи на кинофестивала в Кан триптих с

...
Режисьорът Йоргос Лантимос представи на кинофестивала в Кан триптих с
Коментари Харесай

Йоргос Лантимос : Понякога реалността е още по-безумна от това, което се опитваш да създадеш

Режисьорът Йоргос Лантимос показа на кинофестивала в Кан триптих с кучета като хора, пръст, поднесен със зеленчуци и коктейл, наименуван " Челото на Емили ", съобщи Агенция Франс Прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Винаги съм считал, че стигаме до крайности ", сподели 50-годишният гръцки режисьор пред Агенция Франс Прес за кино лентата си " Видове добрина " (Kinds of Kindness), включен в в конкурсната стратегия на форума. " Но от време на време действителността е още по-безумна от това, което се опитваш да създадеш ", добави той.

Филмът е измежду 22-те продукции, които се съревновават за премията " Златна палма ". Това е най-новата съвместна работа на Лантимос и актрисата Ема Стоун, откакто тя завоюва премия " Оскар " за завръщането си от мъртвите в предходния филм на режисьора " Клети създания ".

Лантимос споделя, че с увеличението на доверието посред им тандемът става " по-смел ".

От участващите в " Клети създания “ в новата продукция се завръщат Уилям Дефо и изгряващата звезда Маргарет Куали за пробното пътешестване, в което актьорите се превъплъщават от един воин в различен в три обособени истории, отбелязва Агенция Франс Прес.

Обстановката варира от офис на висок етаж до басейн, само че всички се концентрират върху основния воин - Джеси Племънс („ B обувките на Сатаната “), а по-късно и върху Стоун, която от ден на ден губи ориентировка и е докарана до убийствена заплеснатост.

Някои неприятни подиуми са уравновесени с тъмен комизъм - Дефо като застрашителен гуру и много шокиращо домашно видео, което провокира огромен смях на прожекциите в Кан.

" Мислех, че е смешно, и Ема смяташе, че е смешно, само че не знаехме дали хората ще го възприемат по този начин ", сподели Лантимос. Той работи по сюжета на " Видове добрина " в продължение на седем години и снима продукцията, до момента в който прави финалните линии на " Клети създания ".

Освен професионалните артисти,  Йоргос Лантимос споделя, че е получил помощ от театрални служащи и хора, които инцидентно е срещнал.

" Гинеколожката беше сервитьорка в моя хотел. Помислих, че е удивителна и има необикновено наличие ", означи той.

Полицейският шеф, който произнася една от най-хубавите реплики във кино лентата, пък бил част от личния състав на снимачната площадка. " Той беше нашият отговорник за превоза. Просто трябваше да го включа във кино лентата ", споделя режисьорът.

Лантимос, измежду чиито предходни произведения е и " Фаворитката ", донесла на английската актриса Оливия Колман " Оскар " през 2019 година, отхвърли да разгласи идващия си план. Но в Кан загатна една-единствена дума: " пчели ", отбелязва Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР