Назначеният за временен треньор на Левски Елин Топузаков очерта краткосрочните

...
Назначеният за временен треньор на Левски Елин Топузаков очерта краткосрочните
Коментари Харесай

Елин Топузаков се изповяда за Левски до края на шампионата

Назначеният за краткотраен треньор на Левски Елин Топузаков очерта краткосрочните цели пред тима, който на следващия ден излиза в домашен мач против Берое в 27-я кръг. Бившият централен бранител съобщи, че задачата е да се завоюват всички мачове до края на сезона, с цел да се подсигурява мястото в топ 6. А по-късно да се нападат и позициите по-нагоре.

Топузаков приказва и за бъдещето, като този въпрос го остави отворен за решение в ръцете на ръководителите.
-->
" Имаме проблеми с контузии, с изключение на трайно контузените Билал Бари и Кристиян Димитров, също по този начин Илиан Стефанов е малко по-далече от завръщане в главната група. Хосе Кордоба също ще бъде преценен в идващите 24 часа до мача дали ще може да вземе присъединяване ", изясни каква е обстановката в съблекалнята Топузаков.

" Със сигурност – да не споделям, че сме задължени, само че би трябвало да покажем по-доминираща игра пред противниковата врата, да създадем повече положения. Защото в последна сметка би трябвало да печелим мачове и точки, с цел да бъдем покрай задачата, която сме си сложили, близо в топ 4. Защото всеки един мач може да донесе позитиви, както и негативи. Мисля, че сме готови и задоволително стимулирани, с цел да покажем пред нашата аудитория и с тяхната поддръжка, да се превъплъти в офанзивна игра, изясни младият експерт.

Съставът ще бъде селекциониран от хората, които са в топ-форма сега, изясни Топузаков. И като се добави, че има и много проблематични футболисти, то той самичък подсказа, че изборът за стартовия състав не е огромен.

" Трябва да си вземем всички мачове до края в постоянния сезон, с цел да си подсигуряваме и място в топ 6, и по-нагоре в четворката. Естествено, че всеки се бори за това. От на следващия ден започваме с съперник, който не споделям, че се бори за оцеляване, само че си има своята история. И няма да ни даде нищо безплатно. Искам да създадем по този начин, че почитателите да се гордеят с този тим, а това минава през победи ".

" Във футбола постоянно има рискове и опасности. Ако ние не изглеждаме по положителния метод, в случай че не си вкарваме ситуациите, в края на сезона ще получим това, което заслужаваме. Ние сме в такава позиция, би трябвало да си печелим мачовете и подвластен от други условия. Но желая да покажем, че имаме желанието да печелим всеки един мач ".

" В клуб като Левски няма по какъв начин да няма напрежение ", изясни Топузаков на въпрос дали всички се оправят с напрежението след проблемите отвън терена, а последвалата оставка на Станимир Стоилов няма по какъв начин да има и един положителен колорит. " Или издържаш на него и продължаваш, или се отказваш и отпадаш от играта, както се споделя. Няма нещо, което да ме тормози. Още една седмица, която мина като работа с футболистите, преодоляваме катаклизмите. Тяхната работа е да играят и да се концентрират върху мачовете. Аз съм ОК, без значение къде съм в структурата на клуба Левски. Имам да давам доста на Левски, тъй като съм получил ".

След това той изясни, че са взети ограничения и за пропуснатите дузпи, които костваха доста точки на отбора. Последният образец беше от " безконечното дерби " с ЦСКА, когато опитният Ивелин Попов не съумя в последната минута да вкара от 11-те метра.

" Да, взели сме ограничения за дузпите. Двама съм определил. След подготовка остават и бият по 20 дузпи. Всичко е въпрос на тренировки, на труд, само че с доста повторения и тренировки, в това отношение се ще подобрим ".

Дали съм имал диалог с Наско Сираков след дербито? Почти ежедневно, по няколко часа, освен след ЦСКА. С Наско и с Даниел Боримиров непрекъснато обсъждаме спортни неща, формата на момчетата. Когато се приказва за футбол, и 24 часа няма да стигнат. До там се изчерпват моите пълномощия. Срещи със спонсори не е в моя сектор, в никакъв случай не съм го целял. Но с тях двамата се приказва за всевъзможни въпроси. За бъдещето и думите на Сираков и Боримиров – единствено времето ще покаже. Ръководството ще вземе най-хубавото решение ", приключи Топчо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР