Назначените от мен министри бяха силни, когато работиха като екип

...
Назначените от мен министри бяха силни, когато работиха като екип
Коментари Харесай

Радев: За някои от бившите ми министри впускането в партийната политика е непосилно изпитание

„ Назначените от мен министри бяха мощни, когато работиха като екип в служебния кабинет. Но впускането в партийната политика е непостижимо тестване за някои от тях. За повторно на президентството се приписва политически план. Това е неверно схващане. Не работя с подставени лица. Ако поддържам самодейност или партия, ще го заявя персонално ”. Така Румен Радев разяснява новата партия на някогашния длъжностен министър Стефан Янев.

„ Партиите подценяват здравия разсъдък. Това решение на Народно събрание е рискова стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът няма да е къс, той ще се разраства ”, съобщи президентът, който взе участие в тържествения водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска.

Според него формулировката военнотехническа помощ е разтеглива. „ Очаквам в действителност рационални решения ”, сподели Радев.

„ Още един път приканвам българските политици деликатно да преценят следствията от своите думи и да не дълбаят разделяне в обществото ни. Недопустимо е в центъра на София да се основават конфликти във връзка войната. Това е рисково. По българските улици би трябвало да се веят български флагове. Наш дълг е да бъдем солидарни с жертвите на войната. Но кръвопролитията стартират с милитаристки апели, те нямат място у нас ”, съобщи Радев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР