Най-значимото събитие по отношение на морската политика на страните членки

...
Най-значимото събитие по отношение на морската политика на страните членки
Коментари Харесай

Европейският морски ден събира министри, депутати и експерти от Европа в Бургас

Най-значимото събитие във връзка с морската политика на страните членки на Европейски Съюз - Европейският морски ден, ще се организира в Бургас.

18 пленарни и тематични сесии, ревю и редица съпътстващи събития са включени в двата дни на форума, който стартира през днешния ден. Той се организира от 10 години, като домакини до момента са били градовете Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина и Бремен.

Европейският морски ден е публична част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Еврокомисарят по околната среда, морски въпроси и риболова Кармену Вела, министри, депутати и специалисти по морските действия от цяла Европа ще вземат участие във форума.

„ За нас е значимо, че ще можем да сложим акцент съответно върху Черно море ", сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

„ Сега ще имаме опция и пред комисаря, и пред другите специалисти, и шефове на дирекции да обсъдим тези спорове, тематики, свързани с опциите за в допълнение асимилиране на ресурсите в Черно море - най-много за екологията, за новите транспортни коридори “, сподели Николов.

Голямото събитие за Бургас и за страната ни е срещата на високо ниво на министрите на Черноморските страни, която е под председателството на министъра на превоза Ивайло Московски, сподели заместник-кметът по европейската политика и околната среда Руска Бояджиева.

„ Всички сме в очакване последваща стъпка да бъде в продължение на общите политики по запазване на Черноморското крайбрежие. Очаква се министрите да одобряват една взаимна декларация, с която да потвърдят уговорките на Черноморските страни в тази посока “, добави тя. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР