Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си и

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си и
Коментари Харесай

Мицотакис не закъсня с отговора си на провокацията на новия президент на РСМ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си и предизвести, че евроинтеграцията на Северна Македония е застрашена, в случай че бъде нарушавано Преспанското съглашение. Той употребява Фейсбук, с цел да популяризира своето обръщение към Скопие.

Провокативният избор на новия президент на Северна Македония и да назова страната си с друго име е самодейност, противозаконна и неприемлива. Акт, който нарушава Преспанското споразуменние и Конституцията на самата страна. По този метод тя минира и бъдещето на своята страна, както към този момент обявиха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел .

Припомняме, че по време на клетвата си Силяновска-Давкова назова страната си " Македония ", а не употребява конституционното име Северна Македония, което беше закрепено според Преспанското съглашение.

" Известно е, че като съпротива " Нова народна власт " Ние тогава предупредихме, в действителност, за проблемите, които биха зародили от неговите неуспехи. Като държавно управление обаче уважихме гръцкия автограф под този интернационален контракт, обвързващ за страната. За страдание, скорошното развиване оправдава нашата твърдо внимателна позиция, " напомня Мицоаткис.

Гърция отхвърля маневри като тези, с които госпожа Силяновска встъпва в служба. Той я приканва да се върне към законовите си отговорности и държанието, което произтича от нейната роля. " Недвусмислено заявяваме, че няма да одобряваме сходни нарушавания. И повтаряме, че всеки прогрес в двустранните връзки, както и всяка стъпка на Скопие към Европа, зависи от откровеното съблюдаване на контрактуваното. От вярното потребление на конституционното име на прилежащата страна . И, несъмнено, от отбягване на провокации, " приключва Мицотакис.
 Димитър Главчев сгълча РСМ за нарушаване на сделките както с България, по този начин и с Европейски Съюз
Димитър Главчев сгълча РСМ за нарушаване на сделките както с България, по този начин и с Европейски Съюз

Той припомня, че страната има отговорности и отговорности като член на НАТО

Използването на името " Македония " провокира мощна гръцка реакция, като Гърция упреква северната си съседка в заграбване на част от историята си.

Десетилетният спор беше позволен през 2018 година, когато двете страни подписаха съглашение и беше признато конституционното име " Северна Македония ". Тогава Гърция отдръпна възраженията си против присъединението на Северна Македония към НАТО и кандидатстването за участие в Европейски Съюз.

Това съглашение беше подписано от лявоцентристкото държавно управление на Северна Македония, срещу волята на дясноцентристката опозиционна група ВМРО-ДПМНЕ, към която принадлежи Силяновска-Давкова. Опозицията завоюва безпроблемно както президентските, по този начин и парламентарните избори предходната седмица.
 Румен Радев предизвести РСМ: Никакви контракти няма да бъдат ревизирани
Румен Радев предизвести РСМ: Никакви контракти няма да бъдат ревизирани

Договорите би трябвало да се извършват, отсича държавния глава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР