Партиите нямат никакъв код за машините, коментира пред БНТ председателят

...
Партиите нямат никакъв код за машините, коментира пред БНТ председателят
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Партиите нямат никакъв код за машините

Партиите нямат никакъв код за машините, разяснява пред Българска национална телевизия ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова. Тя посочи, че софтуерът за гласоподаване е заключен, генериран е систематичен хешкод и ще бъде впписан при въвеждане на първата машинна бюлетина за гласоподаване.

" Всички ключове, пароли, осведомителните активи, свързани с машинното гласоподаване, се съхраняват в ЦИК ", безапелационна е Нейкова.

Председателят на ЦИК напомни и по какъв начин ще гласуваме на 9 юни за народни представители и представители на Европейския парламент. Важното съгласно нея е, че бюлетините са с друг цвят.

" На изборите би трябвало да се гласоподава със наследник хим " икал. Ако се сгреши при гласоподаване с хартиена бюлетина, може още един път да се изиска такава, посочи Нейкова.

Относно опцията за закъснение на изборните резултати, ръководителят на ЦИК акцентира, че има закон и той не може да бъде нарушен.

За да няма проблеми, СИК-овете би трябвало незабавно да предадат на ЦИК всичката информация, която имат.

На 29 май ще стане ясно кои са заличените лица в изборните описи и до 1 юни може да се подаде заявление за смяна, в случай че има позволена неточност.

" На 9 юни е значимо всички да гласуваме ", съобщи Нейкова и показа, че този път в ЦИК са доста спокойни, тъй като в действителност всичко се случва много по-рано.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР