Най-вероятно още от малки ви повтарят, че закуската е най-важното

...
Най-вероятно още от малки ви повтарят, че закуската е най-важното
Коментари Харесай

Закуската е най-важна за детето

Най-вероятно още от дребни ви повтарят, че закуската е най-важното ястие за деня. Може да сте се присмивали на това, само че който ви е го споделил, не е сбъркал.

Почти всяко дете желае да пропусне тази част от сутринта, тъй като още му се спи, не изпитва апетит и хабите доста нерви до момента в който накарате малчугана да постави нещо в устатата си.

Закуската е един превъзходен метод да дадете на тялото силата, от която се нуждае. Децата, които закусват, са по-склонни да се хранят здравословно и да се включват в разнообразни спортни интензивности - два съществени метода да се поддържа здравословно тегло.

Пропускането на първото ястие за деня може да накара децата да се усещат изтощени, неспокойни и раздразнителни. Ако те не хапнат най-малко малко, настроението им и силата може да спадне още в часовете преди обяд.

Закуската също оказва помощ за поддържането на килограмите в норма. Тя задейства метаболитните процеси на тялото, посредством които организмът трансформира питателните съставки в сила.

И когато обмяната на веществата се задвижи, тялото стартира да гори калории. Хора, които не закусват, постоянно употребяват повече калории денем и са по-предразположени към наднормено тегло.

Това е по този начин, тъй като за тези, които пропущат закуската, е по-вероятно да огладнеят преди обяд и да прихапнат високо-калорични храни или да преядат на обяд.

 Закуската е най-важна за детето

Освен всичко изброено до тук би трябвало да отбележим и, че качеството на храната е от решаващо значение. Когато мислите какво да сложите на масата, не гледайте това което е най-бързо и не лишава време, а това което е най-хранително и потребно.

Защото закуската храни мозъка на детето и го приготвя за дългият ден. Спрете се на пълнозърнести храни, богати на фибри и протеини, с ниско наличие на добавена захар, усъвършенства детската централизация и памет, които са нужни в учебно заведение.

Отделете време, с цел да се насладите на закуска с децата всеки ден. Дори и да се ограничите единствено с филия пълнозърнест изгорял самун и един банан, с чаша сок или мляко, това ще покаже какъв брой значимо е да се стартира деня със здравословна закуска.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР