Морето е източник на живот, но морето е отнело и

...
Морето е източник на живот, но морето е отнело и
Коментари Харесай

Опасно стана, мъртвакът се появи по-рано на морето

" Морето е източник на живот, само че морето е лишило и много човешки животи. Днес множеството нещастни случаи се случват поради на нелепостта на плажуващите, “ сподели той и добави, че на спасителите работата им е да обзет периметъра от 100 м от единия плаж до другия, само че те също са хора, и " в случай че ти самичък не мислиш за себе си, по какъв начин да ти помогне Господ, по какъв начин да ти помогне спасителят? “.

По думите му шамандурите в морето са поставени с предупредителна цел – първата оказва безвредното място за къпане за плажуващите, а втората е шамандурата, до която могат да доближават плавателните средства: джетове, водни колелета.

" В никакъв случай втората шамандура не е място, където да доплуваш до нея и да спреш да си почиваш, още повече с дюшек – там дълбочината е към 7-8 м, “ предизвести той.

 

Тази година мъртвото неспокойствие изненадващо се е появило рано по Черноморието, нормално " мъртвакът “ е присъщ от средата на август до края на септември. Според водният избавител това се дължи на обърнатите течения заради продължителните горещини. Водният избавител изясни още, че мъртвото неспокойствие е няколко типа и може да обхване както цялото крайбрежие, по този начин и да е на така наречен " коси на мъртво неспокойствие “ – те стигат на дължина от към 150-200 до 300-400 м.

Според Красимир Димирев суматохата е най-лошият консултант в случай че човек попадне в такава обстановка – би трябвало да се плува не във вътрешността или към брега, а да се плува встрани, паралелно на брега. " Едно детенце попадна в обстановка – от брега го дръпна вълната. Предните талази миеха крачетата на детето, тази огромна глава го дръпна като с въже, за секунда то беше на 15 м във вътрешността, “ описа той и изясни, че викането за помощ единствено усилва суматохата и да се прави единствено в краен случай.

" Хора, слушайте спасителите! Те не са там, на брега, да ви огорчават почивката, те са там, с цел да ви оказват помощ, “ моли водният избавител Красимир Димирев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР