Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции

...
Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции
Коментари Харесай

НОВО 20: Кабинетът предлага само Радев да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО

Служебното държавно управление е одобрило на вчерашното си съвещание рамкови позиции за присъединяване на България в Срещата на държавните и държавните ръководители на страните - членки на НАТО, която ще се организира от 9 до 11 юли във Вашингтон, Съединени американски щати. Това заяви държавната пресслужба.

Позициите не са оповестени, като приложенията са единствено за служебно прилагане. Кабинетът предлага на президентът Румен Радев да управлява българската делегация за срещата и съгласно хода на полемиката да изложи признатите от Кабинета рамкови позиции.

Като началник на делегацията ни и въз основа на рамковите позиции президентът ще може да утвърждава и утвърждава документите, показани на вниманието на държавните и държавните ръководители, в това число заключителното официално съобщение от срещата.

С държавното решение е одобрен и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президент и министър председател в нея са включени министърът на защитата, Началникът на защитата, непрекъснатият представител на България към НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, шефове на дирекции в Министерският съвет и други чиновници от двете ни институции.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР