Израелският външен министър Израел Кац предупреди във вторник, че скоро

...
Израелският външен министър Израел Кац предупреди във вторник, че скоро
Коментари Харесай

Израел предупреждава Хизбула за „всеобхватна война“, докато САЩ се опитват да деескалират напрежението по границата на Ливан

Израелският външен министър Израел Кац предизвести във вторник, че скоро ще бъде взето решение за тотална война с Хизбула, макар че Съединените щати се пробват да предотвратят всякаква ескалация. 

Съединени американски щати пратеникът Амос Хохщайн беше изпратен в Ливан, с цел да се опита да охлади напрежението след увеличение на трансграничния огън по южната граница на Ливан, който ескалира до Хизбула, намеквайки, че може да нападна Хайфа, третият по величина град в Израел.

Подкрепяната от Иран Хизбула е била си разменят огън с Израел през последните осем месеца паралелно с войната в Газа. Миналата седмица групата изстреля най-големите залпове от ракети и дронове от военните дейности до момента по израелски военни обекти, откакто израелски удар умъртви най-старшия пълководец до момента.

Кац сподели в обява X, че след закани от Сайед Хасан Насрала, началник на групата, с цел да навреди на пристанищата на Хайфа, които се ръководят от китайски и индийски компании, „ ние се приближаваме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР