Най-вероятно няма да ви изненадаме, ако кажем, че почти всяка

...
Най-вероятно няма да ви изненадаме, ако кажем, че почти всяка
Коментари Харесай

Няколко аспекта за определяне на приблизителния пробег на употребяван автомобил

Най-вероятно няма да ви изненадаме, в случай че кажем, че съвсем всяка втора кола на вторичния пазар е с недействителен пробег. Поради такива безскрупулни продавачи доста евентуални купувачи губят доверие към колите, предлагащи се на вторичния пазар. А актуалната действителност е такава, че даже да продавате колата си с добър пробег, отново би трябвало да докажете, че не сте „ манипулирали “ нищо с показанията на километража, а в доста случаи това няма по какъв начин да се случи.

За да не бъдете тотално излъгани при избора на използван автомобил, специалистите натъртват на някои нюанси, които ще ви оказват помощ да определите дали показанията на километража са близо до действителните или не. Трябва да се знае, че всеки модел има несъмнено характерно изхабяване при избран пробег, а за някои от тези подсказки ще ви разкажем в този момент.
Електронна памет
" Специалистите " от дълго време са се научили да връщат километража, само че в болшинството от случаите те го трансформират единствено във образната част, т.е. на таблото, само че в паметта на електронните единици съвсем постоянно може да се види същинския пробег. За задачата обаче ви е необходим експерт със съответното съоръжение.

Тип интериор
Можете да разберете доста и от външния тип на салона. Разбира се, има обстановки, когато притежателят не е доста подреден - деца, животни, пушене и така нататък, всичко това може да трансформира салона в извънредно място за релативно малко време. Но приблизително салонът устоя 100 - 150 хиляди км.

След като колата измине повече от 200 хиляди километра, педалите се изтъркват, тапицерията на седалките са захабява и постоянно се прокъсва, а пластмасите в салона очевидно стареят. Воланът не прави изключение, в обикновено положение приблизително устоя до 150 хиляди км. Тези работи също се " ремонтират " от продавачите на използвани коли, само че експерт може с един оглед да открие интервенциите в салона.
Износване на мотора
Ако видите, че димът, който излиза от изпускателната тръба е обагрен в синьо или черно, знайте, че доста постоянно това е симптом на изхабяване на частите от буталната група. Но имайте поради, че недобросъвестните дилъри могат краткотрайно да маскират това с разнообразни добавки. Така, че визитата при експерт и в този случай е целесъобразно.
Амортисьори
Прекупвачите не сменят амортисьорите преди продажба, защото не е доста преференциално финансово и това покачва крайната цена на колата, тъй че и те несъмнено би трябвало да бъдат тествани на стенд.

Изборът на автомобил зависи и от още доста други фактори, само че като цяло в случай че имате опция, пробвайте се да намерите експерт при подбора на автомобил и с него да изберете автомобила, който желаете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР