Най-вече футболисти се украсяват с религиозни татуировкиТалантлив възпитаник на Правословния

...
Най-вече футболисти се украсяват с религиозни татуировкиТалантлив възпитаник на Правословния
Коментари Харесай

Иконописец изографисва човешки тела

Най-вече футболисти се украсяват с религиозни татуировки


Талантлив ученик на Правословния богословски факултет на ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий ” избра вместо да рисува икони, да изографисва човешки тела.

32-годишният Пламен Русев е приключил гимназия по изобразителни изкуства в родния си град Русе, а във университета във Велико Търново избрал специалността “Църковни изкуства ”.
 s4-tatu6  s4-tatu7  s4-tatu5  s4-tatu4  s4-tatu3  s4-tatu2  s4-tatu1  s4-tatu
Преди 8 години обаче преоткрил себе си в изработката на татуировки, само че последователно заниманието му се трансформирало в сериозен поминък.

Младият мъж споделя, че първата татуировка направил на себе си. Сам си изрисувал японска риба на крайници си. Друга татуировка си изваял по случай раждането на сина му. Действал у дома с спонтанна машинка. Установил, че това изкуство му доставя наслаждение.

“Така небрежно отворих студио, без да съм напълно подготвен, само че все пак работата потръгна. Първата ми професионална татуировка беше върху кръста на младо момиче и изобразяваше плетеница под формата на феникс.

“Татуирането е по принцип езически обред, само че пък от ден на ден хора си вършат по телата рисунки с християнски знаци и даже цели древен подиуми. Например футболисти всеобщо се украсяват с религиозни татуировки.

Сред най-предпочитаните модели са портрети на близки и обичани хора, изрисуване на женско лице, съчетано с цветя или часовник.

Най-възрастната му клиентка била швейцарка на към 80 години, преди малко останала вдовица, поискала татуси на Мечо Пух и магаренцето Йори, което пък било обичан баснословен воин на починалия й брачен партньор. Наскоро изрисувал змей върху ръката на 60-годишна германка.

“Неотдавна пристигна млада жена и изиска да и татуирам имената на приятеля и. Обясних, че това не е удачно, тъй като в случай че се разделят, този надпис ще си остане вечно върху нея. Тя обаче не ме послуша, отиде в друго студио, изписа си и трите имена на гаджето си върху хълбока и малко по-късно се разделиха. Когато един клиент към този момент има татуировки и изиска да му направя нова, виждам изображенията да са смислово свързани ”, споделя Русев, който прави истински татуси по свои авторски планове.

В практиката си е имал какви ли не случаи. Наскоро две майки довели в ателието му невръстните си деца на по 13-14 години и поискали да ги татуира.

“Едната жена настояваше да изобразя слончета върху китката на щерка и. Обясних, че на деца под 18 години не е редно да се вършат татуировки. Кожата още физически пораства и качеството на татуировката ще се промени. Често младежи си вършат изображения и след това съжаляват, а безконечните татуировки не се махат доста елементарно. Все отново има способи да се заличат, само че интервенциите са скъпи и мъчителни. Отказвам да върша татуси и върху интимни зони. Има си граници във всичко и работата ми не е непременно ”, безапелационен е Пламен Русев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР