Вилнее нова онлайн измама: Непоръчани пратки изпразват банкови сметки! Драстично увеличеното

...
Вилнее нова онлайн измама: Непоръчани пратки изпразват банкови сметки!
Драстично увеличеното
Коментари Харесай

Вилнее нова онлайн измама: Непоръчани пратки изпразват банкови сметки!

Вилнее нова онлайн машинация: Непоръчани колета изпразват банкови сметки!

Драстично увеличеното онлайн извършване на покупки през празничните дни е мотив подли измамници се възползват. Затова бъдете доста нащрек! Ако получите позвъняване или известие за пратка, само че не сте поръчали нищо или никой не ви е предизвестил за нея, това е съвсем несъмнено е следващата машинация.

Ще ви изискат пари, само че най-после може да се окажете с източена сметка, тъй като по този начин причинителите събират данни на дебитни и кредитни карти.

 Масови измами в онлайн платформи за вложение

Вилнее нова онлайн машинация: Непоръчани колета изпразват банкови сметки!

04.05.24 10:57

Богомил Бонев към Байдън: „ Започнете от Мета и Фактчекърите, минете през България, тъй като следваме вашия образец на цензура! “

04.05.24 10:34  Снимка: Булевард България

Да спреш рекламата със закон е допустимо, само че не и ужасния усет в рекламата!?

04.05.24 10:13

Петър Волгин: Макрон и директния път към пъкъла, т.е. към Трета международна война

04.05.24 09:35

Мистериозна гибел покоси втори изобличител на „ Боинг “

04.05.24 09:11

Изключение са единствено случаите, когато получите колет, за който не ви желаят пари, което значи, че това е подарък от ваш непосредствен или другар!

Знае се, че в мобилните ни телефони към този момент пазим всички наши данни. От тези, които непринудено сме разгласили в обществените мрежи до тези, които сме запаметили за по-лесно посредством разнообразни наши профили. Включително и на дебитни и кредитни карти, с цел да плащаме когато и да е.

Затова, който се снабди с номера ни може да ни предложи какво ли не. От пералня, която сме спечелили, до есемес за изненадваща пратка, която ни чака в пощата. Накрая постоянно се стига досега, в който би трябвало да платим, а отсреща няма нищо.

„ Обикновено тези офанзиви се случват на кампанийно равнище. Тоест сега имаме акция с „ Български пощи “, а през годините сме виждали сходни с компании за превоз и логистика. Тук огромният зов към всички фенове е просто да бъдат деликатни “. Това разгласи Любомир Тулев, специалист по киберсигурност.

Най-заблуждаващи сега са измамите, при които е употребен изкуствен интелект. Жертвите са заблуждавани с по едно и също време потребление на текст, глас и облик. Но в държанието си крадците на данни си наподобяват.

„ Може да има граматични и лексикални неточности в изрече им, само че те нормално се показват от някаква институция. Имаше опити, в които се използваше името на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Европол, с цел да се даде спомагателна легитимност и престиж на това, което получавате “, добави Любомир Тулев.

В случая това не е първата машинация, при която е употребявано името на „ Български пощи “ – потребителите би трябвало да бъдат деликатни.

Oпитът на експертите по киберсигурност да открият причинителите сподели, че даже това да се случи мъчно може да им бъде потърсена отговорност, тъй като в множеството случаи те са отвън Европейския съюз и органите на реда в съответната страна не оказват подпомагане.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: Живот, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР