Най-важният и неизчерпаем природен ресурс е... човешкият гений. В това

...
Най-важният и неизчерпаем природен ресурс е... човешкият гений. В това
Коментари Харесай

Започва фестивалът на науката! Вижте пълната програма

Най-важният и изобилен естествен запас е... човешкият талант. В това е уверен носителят на Нобелова премия за химия от 2011 година Дан Шехтман . На Софийския фестивал на науката той ще опише за какво софтуерното предприемачество е изборът на бъдещето.

Фестивалът ще се организира от 11 до 14 май на ново място: в София Тех Парк .

Срещнете се с един от учените, работили по откриването на гравитационните талази . Ще доведат ли до гражданска война в разбирането ни за Вселената?

Колко просвета има в бутилка уиски ? Има ли тъмна вселена, която съществува редом на Млечния път, и каква е тайната на тъмната сила и тъмната материя ?

На Софийския фестивал на науката можете да дискутирате тези въпроси със международно известни учени, които умеят да приказват за работата си по гръмък, понятен и занимателен метод.

Ето още някои от акцентите на тазгодишния фестивал:

Big Data знае къде сте били и кои са приятелите ви. Знае също какво харесвате и какво може да ви ядоса. Може да планува какво ще си купите, къде бихте станали жертва на закононарушение и по кое време може да получите инфаркт. Тимандра Харкнес – математик и стенд-ъп комедиант, ще ни придвижи в света на „ огромните данни ”, изкуствения разсъдък, роботите и подвижността.

Забравени заболявания изпълзяват от дупките си. Колко огромна е заплахата?

Отношенията сред религията и науката постоянно се разказват като война. Британецът Малкълм Лав изследва „ бойното поле “.

Темата за подправените вести е изключително настояща. Думата пост-истина към този момент попада в речника на британския езиск. Мерилото на науката за правота обаче е по-различно.

и по какъв начин да получите безвъзмезден пропуск или да си купите билет.

Можете да изтеглите и Специалното издание на " Програмата " за Софийски фестивал на науката 2017 година (PDF)

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР