Най-важната задача на новоизбраното ръководство на КЕВР е да провери

...
Най-важната задача на новоизбраното ръководство на КЕВР е да провери
Коментари Харесай

Делчев: Новият КЕВР трябва незабавно да провери енергийната борса

Най-важната задача на новоизбраното управление на КЕВР е да ревизира активността на българската енергийна борса. Досегашните инспекции бяха проформа и не спомогнаха за прекратяването на спекулата и непрозрачността в търговията. Това сподели Димитър Делчев, ръководител на Движение България на жителите, в предаването Въпросите по TV1 България.

Според него " свещената задача " на ръководещите не е Северна Македония или нов футболен стадион, а повишението на стандарта на българите. Най-големите старания сега би трябвало да са ориентирани в удържането на скока на цените посредством понижаване на кражбите в енергетиката и вкарване на спомагателни количества на ниска цена газ в България.

Кирил Петков има тази специфичност на характера, че е привързан към съобщаването на положителни вести. Вярно е, че българите имаме потребност от това, само че въпреки това като не посочва вините на ГЕРБ за актуалната енергийна рецесия, излизат ръководещите отговорни. Това не е почтено, в случай, че държавното управление е на по-малко от 2 месеца, безапелационен е Делчев.

Предложихме на Министерството на финансите законопроект с по-справедлив модел за разпределение на партийната дотация, който да се прегледа с държавния бюджет. Проблемът в този момент е, че огромните партии получават свръхсубсидии, които не могат да изхарчат и натрупат в банкови сметки. Решението е регресивна скАла, при която дребните ще получават задоволително за офиси, сътрудници и естествена активност, а за огромните ще има предел от 2,5 млн. лева на година. От ДБГ чакаме мнението на Асен Василев, като в случай че Политическа партия възприемат този метод, това ще покаже достойнство, тъй като ще оставят част от своето в държавния бюджет, с цел да се реализира обективен модел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР