Най-устойчив на болка в света е канадецът Бренд Мофат. За

...
Най-устойчив на болка в света е канадецът Бренд Мофат. За
Коментари Харесай

Най-странните рекорди

Най-устойчив на болежка в света е канадецът Бренд Мофат. За да открият това, лекарите му забили без анестезия 702 медицински игли в тялото. Процедурата била осъществена за осем часа и запалянкото издържал, без да издаде и тон. Идеята му била да украси тялото си с 1000 игли, само че след 702-рата споделил, че към този момент не устоя на болката.

Рекордът по дълготрайно стоене под вода без кислородна маска дълго време се държеше от канадеца Робърт Фостър. Той устоя без уред за дишане 13 минути и 42, 5 секунди. Преди опита Робърт вдишвал О2, с цел да разбие мита, че човек може да издържи без въздух единствено четири минути.

Този връх обаче бе обичай, колкот и невероятно да наподобява това. Жителят на Литва Арвидас Гайциунас остана под вода 15 минути 58 секунди. Сестра му Диана също се присъединила в опита, само че издържала без въздух единствено 11 минути и 7 секунди.

Рекордът за най-дълго време, прекарано без сън, се държи от американката Морийн Уестън. Тя решила да разбере какъв брой може да изкара без сън и по този начин не мигнала 18 денонощия и 17 часа. Единствените странични резултати от неспането й били халюцинации и спомагателни бръчки на лицето й.

Вероника Зайлер е дамата с най-остро зрение на планетата. Възможностите на очите й надвишават 20 пъти тези на естествените хора. Тя разпознавала хора от разстояние над километър и половина.

Най-паметливият човек е Еханданта Висичара от Бирма. Той съумял да изрецитира 16 000 страници будистки текстове, които запомнил наизуст. Рекордът за най-бързо броене мислено се държи от индиеца Хари Прасад. За 1 минута и 3 секунди той съумял мислено да извлече квадратен корен от 732915.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР