Най-умните кучета в света – има много интелигентни породи кучета,

...
Най-умните кучета в света – има много интелигентни породи кучета,
Коментари Харесай

Най-умните кучета в света – Топ 10 класация

Най-умните кучета в света – има доста интелигентни породи кучета, само че някои са много известни с високото си равнище на просветеност. Измерването на интелигентността при кучетата не е точна просвета. Като хора сме склонни да измерваме кучешкия разсъдък в човешки проект. Разглеждаме няколко качества и постоянно ги съпоставяме с стадии на човешкото детско развиване. Често се счита, че кучетата имат равнище на просветеност на дребни деца на възраст към две до три години. 

Съвет: Най-добрият метод да развиете интелигентността на вашето куче е да поддържате четириногото си ангажирано с умствени и физически задания. Кучетата се учат най-добре, когато са стимулирани да получат премия или когато би трябвало да изразходват непотребната сила. Осигурете чести извършения, тренирайте постоянно и играйте занимателни игри.

Иначе в света има над 360 приети породи кучета. Едни от тях блестят с смелост. Други са доста красиви и грациозни. Трети плуват добре и са чудесни приятели на дребните деца. Нека в този момент да разгледаме кои са най-умните кучета в света :

10. Австралийско пастирско куче

Тази порода кучета се характеризира с изключителна просветеност, зоркост, съобразителност и изключителна защитна преданост към собствеността и хората. Те са пъргави, мощни и дейни кучета, както физически, по този начин и душевен, като се любуват на новите прекарвания.

9. Ротвайлер

Ротвайлерът е работно куче, което е употребявано като куче надзирател и като полицейско куче. Те са добре известни със своя издръжливост, мощно разбиране, храброст и непоколебима преданост. Отлично допълнение към фамилията.

8. Папийон

Това сладко куче е по-умно, по-твърдо и по-силно, в сравнение с наподобява. Породата се характеризира с атлетична устойчивост, като тези дребни сладури са същински сателит и надзирател. Тяхната просветеност дава опция да ги заведете на всички места.

7. Лабрадор ретривър

Лабрадорите са най-популярната порода фамилно куче. Те са известни със своята просветеност, любов, самообладание и вежливост, което ги прави съвършени спътници за семействата с деца. Те могат да бъдат елементарно подготвени и в действителност са едно от най-хубавите кучета, в региона на търсенето и спасяването, подпомагането на незрящи хора и в разнообразни полицейски задания.

6. Шетландска овчарка

Шетландската овчарка е високо умна, има огромна успеваемост и усърдие, усвоява нови команди с малко повторения и се твърди, че цялото семейство е безвредно и на място. Те демонстрират огромна лоялност към фамилиите си и са щастливи да живеят съвсем на всички места.

5. Доберман пинчер

Поради вроденото дръзновение и огромната устойчивост, доберманът е едно от най-популярните кучета пазачи. Умни и настойчиви, те елементарно могат да бъдат подготвени. Поради предишното си като военни и полицейски кучета, те може да наподобяват страховити, само че в действителност са много нежни. Лоялността и проницателността им ги вършат ужасно попълнение за нашето семейство.

4. Голдън ретривър

Голдън ретривър е доста известна порода кучета, която е високо ценена поради своята просветеност. Те могат да научат доста над 200 команди, което ги прави незаменими спътници, както в дома, по този начин и на работното място. Лоялен, влюбчив и толерантен, това е баснословен сателит за всяко семейство.

Продължаваме с Топ 3 на най-умните кучета в света .

3. Немска овчарка

Немската овчарка в началото е била отглеждана особено за разузнаване. Изключително мъдро и самоуверено куче, което научава задания единствено след няколко повторения и се подчинява на команди съвсем постоянно от първият път.

2. Пудел

Пуделът и извънредно интелигентна порода кучета, която постоянно се употребява в цирка. Те елементарно се образоват на команди и са много остроумни. Пуделите доста харесват човешката компания и са извънредно интелигентни и сладки.

1. Бордър коли

Бордър коли се счита за най-умната породата в света. Тези кучета имат изключителна просветеност и висока сила. Много лоялно куче, което е привързано към своите стопани и се образова извънредно елементарно. Бордър колито има доста добре развито подушване и мил манталитет. Дружелюбно е към децата и е прелестен домакински любим.

Най-красивите породи кучета в света – Топ 10 ранглиста

Най-красивите породи кучета в света – освен, че кучетата са вярно разказани като лоялни приятели, само че проучванията също по този начин демонстрират, че те могат да ви оказват помощ да премахнете депресията и да водите по-дълъг и здравословен живот. Независимо дали става въпрос за намаление на високото кръвно налягане или обезпечаване на по този начин нужната отмора по време…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР