Най-тиражният вестник в Германия Билд публикува вчера голям материал със

...
Най-тиражният вестник в Германия Билд публикува вчера голям материал със
Коментари Харесай

Бруно Акрапович попадна в престижна класация

Най-тиражният вестник в Германия " Билд " разгласява през вчерашния ден огромен материал със заглавие " Треньорският космос Майнц ". В него се изяснява, че от школата на скромния немски отбор са излезли освен изключителни имена като Юрген Клоп и Томас Тухел, станали европейски първенци, само че и редица други експерти, работещи в Германия и в цяла Европа, написа " Мач Телеграф ".

Като един от тези треньори е посочен и Бруно Акрапович, който направи чудеса с Локомотив Пловдив, само че бе уволнен след къс престой в ЦСКА.

" 53-годишният Бруно Акрапович играе за Майнц от 1995 до 1998 година. Работи като треньор в Хърватия, Гибралтар и Северна Македония. До март той работи в България за обичаен клуб като ЦСКА ", написа " Билд ".

" В Майнц са израснали десетки треньори, които в миг водят елитни тимове, и още най-малко толкоз, които са отпред на втородивизионни отбори в Германия или чужбина. Причината за тази генерация от експерти е визионерът Волфганг Франк. Починалият през 2013 година треньорски гуру учеше играчите на пресинг, като в тези редици бе и самият Клоп. Много значим миг е, че той ги учеше да мислят като треньори ", споделя шефът на Майнц Кристиан Хайдел.

Изброяват се също по този начин имената на Марко Розе, който пое Борусия Дортмунд, Сандро Шварц, който е отпред на Динамо Москва, Торстен Либеркхнехт (Дуисбург) и Дейвид Вагнер, който вкара Хъдърсфийлд във Висшата лига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР