Най-страшното определено е зад гърба ни. Това каза за ситуацията

...
Най-страшното определено е зад гърба ни. Това каза за ситуацията
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова с добри новини за ковид обстановката

Най-страшното несъмнено е зад тила ни. Това сподели за обстановката с ковид шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова пред Нова телевизия.

" Ние се променихме по отношение на вируса, той се промени по отношение на натиска на нашата имунна система. Оттук насетне ни чакат по-леки талази ", предвижда още тя.

Тя разясни, че в края на януари-началото на февруари е бил пикът на петата вълна. " Тя обаче стартира на фона на една към момента неутихнала четвърта вълна. Тези стойности, въпреки и ниски, са надалеч от ниските, които имахме през лятото ", добави проф. Христова.

Директорът на НЦЗПБ предизвести, че вирусът към момента е към нас и може да се предава ефикасно. Затова предложи носенето на маски, когато сме на обществени места и в градския превоз. Спазването на отдалеченост също е целесъобразно.

" Това са обикновени ограничения, които мисля, че се научихме да съблюдаваме. Независимо от общото разхлабване на рестриктивните мерки и това, че заболеваемостта падна, само че тя не е изчезнала - можем да съблюдаваме и би трябвало да го създадем ", прикани проф. Хрисова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР