Най-скорошният успех на американската дипломация, открит и прикрит, е включването

...
Най-скорошният успех на американската дипломация, открит и прикрит, е включването
Коментари Харесай

Задържането на Русия и безизходицата на България

Най-скорошният триумф на американската дипломация, открит и затулен, е включването на Република Северна Македония в НАТО, което ще направи страната " съветско предпазена ", по този начин да се каже, написа в своя публикация вестник NewEurope.

Албания - която включва всички области с албанскоговорящи в по-широк район (Косово, Тетово и др.) - е под общия американски надзор: двете съществени албански партии непрестанно се борят между тях, пробвайки се да потвърдят кой е по-проамерикански и повече обуздан на Вашингтон, в сравнение с другия. Това може да изясни високата степен на западна приемливост към непрестанно възходящия бизнес с опиати в това отдалечено място на Балканите, известно още като " Меделин " на Европа.

В Сърбия, макар тежкото съветско наличие в страната (където съгласно добре осведомени източници, Владимир Путин е разположил собствен персонален наблюдател), съдружното държавно управление, макар че поддържа положителни връзки с Москва, прецизно държи Русия настрани от политически решения. Тази специфичност постоянно се пояснява неправилно от двете страни на Атлантика, защото праволинейните мислители не могат да схванат същинската политика и по този метод не виждат, че до момента в който Белград поддържа мостовете с Москва живи по доста аргументи (икономическа, религиозна и т.н.), Сърбия остава последната страна в Европа, която Русия може да употребява, с цел да възвърне своето въздействие в Европа.

Напротив, добре осведомените източници в американската столица настояват, че страната, която Вашингтон най-често възприема като евентуална заплаха, руснаците да основат мощна опора в Европа, е България.

Когато Бойко Борисов, водач на партията ГЕРБ, е определен за министър-председател на България през 2014 година, това се случи с благословиите на Вашингтон и Брюксел. Борисов очакваше огромна помощ и поддръжка от своите европейски и американски другари, само че на вятъра.

Той се надяваше, че след избирането си на власт, парите ще изтичат несметно от бюджета на Съюза, само че скоро осъзна, че с цел да получи тези пари, той е нужен, с цел да приложи доста комплицирани процедури, с които неговата администрация не разполага, администрация, която може да бъде разказана като метакомунистическа, каквото и да значи това.

Така че, през всичките тези години България наблюдаваше по какъв начин парите на Европейски Съюз прелитат над София, само че в никакъв случай не кацат там. Напротив, доста постоянно следователи от OLAF биха кацнали в българската столица, с цел да прегледат разнообразни неточности към приноса на Съюза.

Разочарованието от Вашингтон е още по-ожесточено. Борисов има вяра, че откакто бъде определен, американските вложения ще наводнят България, което ще докара до безчет нови работни места, развиване, разцвет и маржове за всички типове бизнес. Никой обаче не е обяснил на Борисов, че до момента в който американският президент има право да разпореди изстрелването на нуклеарни оръжия когато и да е против всяка цел, той няма власт да разпореди на американския бизнес (освен личния си) да влага даже и цент, в която и да е страна, в това число и в Съединени американски щати, по каквато и да е причина.

Времето минаваше, до момента в който България се бори да получи средства от Европейски Съюз и американски вложения, които към днешна дата, по този начин и не съумяха да дойдат; вследствие на това и в отсъствието на прогрес, климатът в България в последно време коренно се промени, като хората непрекъснато показват своето неодобрение.

Борисов, мощно отчаян от своите европейски и американски другари, в този момент се пробва да откри решение на проблемите си в Москва, предлагайки на Русия да построи изчезналата си европейска опора, в България.

България е най-хубавият и най-доверен сателит на Съюз на съветските социалистически републики и не е нужно доста за възобновяване на връзките. В последна сметка, манталитетът и в двете страни е еднакъв, защото е належащо няколко генерации с цел да се промени нещо.

Пример за неотдавнашното разпалване на българо-руските връзки наподобява е тръбопроводът " Турски поток ", който ще докара съветска сила в Турция през Черно море. България към този момент е договорила водопровод, който да докара по-евтина съветска сила посредством подводен конектор от тръбопровода " Турски поток " в Черно море до България и оттова към Европа. За да получи единодушието на България, наподобява, че Русия е дала обилни заеми (около 600 млн. долара) на българските бизнес концерни, които не могат да бъдат изплатени. Печелившо решение, което се обмисля сега, е руснаците да изградят газопровода, с цел да компенсират заемите.

Очевидно всичко върви безпрепятствено, като се изключи един дребен подробност - Американците. Вашингтон е ядосан от Борисов и е почнал безмълвен развой на дестабилизация, с цел да притегли нови хора на власт в България, премахвайки всички проруски детайли в главните политически партии, до момента в който, поради бързото утежняване на връзките сред НАТО и Турция, маргинализират ролята на про-турската партия Движение за права и свободи (ДПС) в българската политика.

Струва си да се означи, че едно остаряло корупционно обвиняване против Цветан Цветанов, който е общоприетият събеседник на американската администрация по българските каузи, наскоро е изведено на повърхността за следващ път. Цветанов бе приближен човек номер две на Бойко Борисов, както по време на мандата му като кмет на София, по този начин и до неотдавна в държавното управление. Преди две седмици той напусна парламентарната си служба и председателството на парламентарната група на ГЕРБ, единствено един ден след завръщането си от Вашингтон, където взе участие в политическата конференция на AIPAC, наред с други срещи на високо ниво.

В този подтекст, две неща би трябвало да се одобряват за даденост. Американците няма да толерират каквато и да е проруска самодейност в Югоизточна Европа и че точно с такива въпроси американците се занимават дейно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР