Най-скъпите породи кучета в света – oт елегантния Азавак до

...
Най-скъпите породи кучета в света – oт елегантния Азавак до
Коментари Харесай

Най-скъпите породи кучета в света – Топ 10 класация

Най-скъпите породи кучета в света – oт елегантния Азавак до възвишената Акита, това са породите, които са избрани като най-скъпите в света. Това е съгласно специалистите на Американския киноложки клуб.

Джери Клайн, основен ветеринарен шеф на Американския киноложки клуб (AKК) споделя, че разноските за породите зависят от селекционера. „ Как и за какво избрана порода или вид куче могат да бъдат избрани като скъпи, може да се повлияе от доста фактори “, споделя доктор Клайн. Например рядкостта на породата заради разноските за намиране на подобаващ сътрудник за разплод или усложненията в приемането на чистокръвни екземпляри могат да доведат до висока цена на избрани породи кучета.

Обществото също има наклонност да диктува коя порода се търси. Знаменитости, филми или най-новите спечелили в кучешките изложби може да провокират повече предпочитание да се има избрана порода. И несъмнено, има общи разноски за това да бъдеш виновен собственик, които могат да варират според от породата и характерните здравни условия.

И по този начин, кои са едни от най-скъпите породи кучета в света?

10. Дог (Great Dane)

Средна цена: 2500 $

Тази впечатляваща порода наподобява по-близо до кон, в сравнение с до куче. Въпреки внушителните си размери, кучетата от порода дог са другарски настроени и енергични. Самият размер (около 100 см в рамото и тежащи 65 кг) може да бъде провокационен в тесните квартали, само че кучетата са много грациозни за размера си.

Тези кучета се нуждаят от доста място, с цел да се обтегнат в следобедна сънливост. Също по този начин ще изядат доста гранули – към осем до 10 чаши дневно! По-големите кучета са склонни към повече здравословни проблеми, заради което може да желаете да извършите застраховка на домашния ви любим, изключително в случай че към този момент притежавате едно от най-скъпите кучета в света.

9. Родезийски риджбек (Rhodesian Ridgeback)

Средна цена: Щатски долар 1700 – Щатски долар 3000

Тези грациозни и лоялни кучета от ранчото са били кръстосани с диви африкански кучета. Така те получават своята присъща линия от косми, която пораства в противоположната посока на гръбнака им.

Обичащо околните членове на фамилията, това скъпо куче стои настрани от непознати и пази своята благосъстоятелност.

8. Ирландски вълкодав (Irish Wolfhound) – най-скъпите породи кучета в света

Средна цена: Щатски долар 3000

Те може да имат тип на пълководец, само че ирландските вълкодави са известни като нежни колоси. Те са скъпи кучета и са едни от най-високите и най-големите кучета. Кучета, които зависят повече от очите си, в сравнение с от муцуната си за лов, изяснява доктор Бърч.

Спокойни, чувствителни, търпеливи и сладки, тази порода кучета е много толерантна с другите домашни любимци и кучета в къщата. Отнася се доста добре с децата.

7. Салуки (Персийска хрътка Saluki)

Средна цена: Щатски долар 3000

На пръв взор Салуки наподобява на хрътка със стърчаща перука. Елегантната му улегналост е нещото, което е било високо ценено от арабските племена, изяснява доктор Бърч. Те приемали кучетата Салуки като за подарък от Бог и ги наричали el hor , което значи „ доблестен “.

Те имат запазен и въздържан нрав – мислете за тях като за супермоделите на кучешкия свят. В последна сметка те са едни от най-скъпите кучета, които можете да притежавате.

6. Азавак (Azawakh) – най-скъпите породи кучета в света

Средна цена: Щатски долар 3000

На пръв взор, породата Азавак, която е от граничните региони на Мали и Нигер, наподобява сякаш е пропуснала няколко хранения. Но тази дългокрака и слаба порода е била подобаваща за гонене на газели в пясъците на Сахара повече от хиляда години. Притежателите на тези кучета са били привлечени от техния грациозен и величествен тип.

Те са мощно интелигентни и много самостоятелни, тъй че не отлагайте образованието на кученцето си. Азавак породата няма „ кучешка миризма “ и по този начин няма да има потребност от чести бани.

5. Ротвайлер (Rottweiler)

Средна цена: Щатски долар 3 500 и повече

„ Ротвайлерите в началото са били употребявани за защита, съпровождане и задържане на добитък “, споделя доктор Бърч. Те към момента се считат за кучета пазачи, само че вместо добитък, те се употребяват от полицията и военните.

Освен това те могат да бъдат положителни домашни любимци за всички фенове на кучетата. Мощната порода е уверена, смела и малко плашеща.

4. Фараонска хрътка (Pharoah Hound)

Средна цена: Щатски долар 2000 – Щатски долар 6000

Тази порода, която идва от Малта, е известна с това, че „ се изчервява “, когато е щастлива или разчувствана. Това е натурален феномен, който се появява, когато носът и ушите се зачервяват с кръв.

Това е националното куче на Малта и поразително наподобява на бога Анубис (приличащ на чакал) от античен Египет. Фараонската хрътка е нежна и любвеобилна с деца, като доста обича да се гушка.

3. Акита (Akita) – най-скъпите породи кучета в света

Средна цена: до Щатски долар 4500

„ Преди кучето Акита да получи формалното име на породата, те са били наричани просто „ снежни селски кучета “, споделя доктор Бърч. Техният компактен подкосъм, повдигнатият външен пласт четина и лентите сред пръстите на краката вършат кучетата от порода Акита идеални за отглежданата им цел – ловци в снежните планини на Япония.

В днешно време, тези скъпи кучета са по-известни с това, че са отдадени пазачи и бранители. Те са склонни да бъдат властни и не полудяват по другите кучета или домашни любимци. Те са много резервирани с непознати. Въпреки това, с точния човек или семейство, те са прелестен сателит.

Акита е знак на предаността, незабравата и другарството. Според японците, подарена статуетка или кукла на акита носи доста здраве и благополучие.

2. Тибетски мастиф (Tibetan Mastiff)

Средна цена: до Щатски долар 7000

Тази порода е доста по-щастлива вътре, покрай фамилията ви, споделя доктор Бърч. Това е съвършено, тъй като е огромно и пухкаво куче, с което несъмнено бихте могли да прекарате ленив следобяд, в който да се излежавате дружно.

И с произхода си на покровител на села и манастири, те са склонни да бъдат настрана от непознати, само че отдадени на фамилията си. Тибетските мастифи са положителни с децата и децата доста ги обичат.

1. Лоучен (Low Chen) – най-скъпите породи кучета в света

Средна цена: Щатски долар 4000 – Щатски долар 8000

Кучето Лоучен е известно като “Малкото куче лъв ”. Може да не сте виждали това куче във вашия квартал, само че в случай че ходите постоянно на разнообразни кучешки изложби, то сигурно ще я видите.

Това е игриво и радостно куче, само че все пак има умерено държание. Лъвската грива изисква четкане най-малко през ден, дружно с месечно подкастряне. Тази порода е избрана на първа позиция в днешната ни ранглиста за най-скъпите кучета в света.

@ А знаете ли кое е най-скъпото куче на света досега? Това е тибетски мастиф , който е продаден през 2014 година за над 1.5 милиона $. Кучето е закупено от строителен бизнесмен от първокласен магазин за домашни любимци в Китай. Вероятната причина за умопомрачителната сума пари най-вероятно е, че тези големи кучета, които наподобяват като лъвове, са емблематичен знак за благосъстояние в Китай.

Най-сладките породи кучета като палета – Топ 10 ранглиста

Най-сладките породи кучета като палета – подгответе се за сладко разтоварване! Тези най-сладки породи кучета като палета ще ви накарат да желаете да имате ваше лично куче допустимо най-скоро. Тези сладки кученца ще ви накарат да се усмихнете. Независимо дали желаете да отглеждате дребна порода кучета или обичате огромните кучета, тези фотоси на кученца бебета…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР