Най-сетне кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб, лежал за убийство

...
Най-сетне кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб, лежал за убийство
Коментари Харесай

СЛУЧИ СЕ! Кметът Ешреф Реджеп, лежал в турски затвор, изритан от поста

Най-сетне кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб, лежал за ликвидиране в турски затвор, бе изритан от поста! Досегашният зам.-кмет Феим Насъф ще е краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Община Никола Козлево до провеждането на локалните избори през октомври.

Това взеха решение общинските съветници на свое съвещание с осем гласа „ за “ и три „ въздържал се “. Насъф е бил единственото предложение за поста.

До избора му се стигна откакто на 27 юли т.г. Общинската изборна комисия(ОИК) в Никола Козлево приключи предварително пълномощията на определения на последните локални избори кмета Ешреф Реджеб поради открит спор на ползи и влезнало в действие решение на Върховния административен съд.

Реклама

Съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, когато след преустановяване на пълномощията на кмет до края на мандата остава по-малко от една година, частични избори не се създават. В тези случаи общинският съвет избира за кмет на общината един от заместник-кметовете или общински консултант.

Досегашният кмет Ешреф Реджеб беше отхвърлен от поста едвам на второ съвещание на ОИК по проблема. На първото си съвещание на 15 юли комисията отхвърли да се съобрази с решението на съда и отхвърли предлагането за предварително преустановяване на пълномощията на Ешреф Реджеб.

Реджеб беше упрекнат в спор на ползи от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество още през 2021 година Тогава КПКОМПИ наложи на Реджеб санкции в общ размер на 10 000 лв. и постанови лишаване на сумата от 88 862.91 лв. поради спор на ползи.

Комисията откри, че кметът на Никола Козлево е разходвал бюджетни средства в спора на ползи, като е сключвал контракти за доставка на хранителни артикули за потребностите на детски градини и за обществени действия, а стоките са закупувани от компании на сина и свата на Реджеб. Отделно от това са отпускани общински средства в интерес на локален футболен клуб, в чийто Управителен съвет фигурира… синът на кмета.

Реджеб апелира решението на Антикорупционната комисия на всички правосъдни инстанции. И Административният съд в Шумен, и Върховен административен съд обаче потвърдиха решението на КПКОНПИ, въпреки че правосъдните каузи се точеха две години и продължиха съвсем до края на мандата на козлевския кмет.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР