Най-ранният известен запис на концерт на живо на The Beatles във

...
Най-ранният известен запис на концерт на живо на The Beatles във
Коментари Харесай

Ученик е направил първия концертен запис на Тhe Beatles преди 60 години

Най-ранният прочут запис на концерт онлайн на The Beatles във Англия бе открит от радио BBC 60 години, откакто е изработен, заяви уеб сайтът на английската медия.

Едночасовият запис е изработен от 15-годишния Джон Блумфийлд от пансиона Стоу в Бъкингамшър на 4 април 1963 година, когато групата изнася концерт в залата на учебното заведение.

Тогава музикантите пеят пред младежите по самодейност на ученика Дейвид Мурс, който написа на мениджъра им Брайън Епстийн. Семейството на Мурс има много предприятия в региона на Ливърпул и евентуално по тази причина мениджърът се съгласява паметната четворка да се качи на сцената на учебното заведение против хонорар от 100 английски лири.

Тийнейджърът пък бил разпален по техниката, като нямал самообладание да тества качествата на новия си магнетофон. Блумфийлд, който през днешния ден е над 70-годишен, разкрива, че има записа пред публицист на английското публично радио, който посещава Стоу във връзка 60-ата годишнина от концерта на The Beatles там.

 
Снимка: Getty Images
 

Музикантите от именитата британска банда свирят и пеят пред съвсем напълно мъжка аудитория в учебното заведение, предава Българска телеграфна агенция. Те извършват част от клубния си репертоар, включващ кавъри на популярни по това време песни и техни лични парчета от началото на взаимното партньорство на Джон Ленън и Пол Маккартни в дебютния им албум " Please Please Me ", излязъл на пазара две седмици по-рано, на 22 март 1963 година

Концертът в Стоу стартира с осъществяване на " I Saw Her Standing There ", следвано от " Too Much Monkey Business " на Чък Бери.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР