Най-после член на кабинета проговори категорично за позицията на България

...
Най-после член на кабинета проговори категорично за позицията на България
Коментари Харесай

Асен Василев проговори за Северна Македония. Вдигаме ли ветото?

Най-после член на кабинета проговори изрично за позицията на България към Северна Македония. След повече от месец спекулации, че за 24 май министър председателят Кирил Петков желае еднолично да вдигне ветото за старт на договарянията на съседите ни с Европейски Съюз, вицепремиерът Асен Василев съобщи каква ще е българската позиция

Няма да вдигнем ветото над районен съд Македония, съобщи изрично Василев пред БТВ.

Той поддържа концепцията на премиера Петков в неговото искане президентът Радев да свика КСНС, на който да участват всички политически водачи и шефове на служби и да се препотвърди позицията на България.

Нашата позиция остава непроменена. Ние държим на спазването на контракта, сподели още министърът.

България е подложена на големия напън да промени позицията си, само че външният ни министър Теодора Генчовска няколко пъти увери, че страната ни няма да отстъпи, до момента в който българската позиция не бъде призната от Скопие.

" Ако хлебопроизводителите решат да усилят цената на хляба с 20%, това ще лежи на тяхната съвест ", съобщи още вицепремиерът Асен Василев.

По думите му цената на хляба зависи от хлебопроизводителите и от цената на зърното, което знаем, че " трагично се качи около рецесията с Украйна, само че това, което страната може да направи, е да не оскъпява хляба с 20%

Чакаме най-малко към 1 млн. фамилии да се възползват от мярката за най-ниския клас горива – бензин и дизел без добавки. Скъпите коли няма да се възползват от тази отстъпка. Тази мярка настина е ориентирана към уязвимите групи от популацията, изясни финансовият министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР