Най-новото попълнение на зоопарка Честър - очарователен южноафрикански мравояд, е

...
Най-новото попълнение на зоопарка Честър - очарователен южноафрикански мравояд, е
Коментари Харесай

Очарователен южноафрикански мравояд се роди в британски зоопарк

Най-новото попълнение на зоопарка Честър - обаятелен южноафрикански мравояд, е кръстен на обичан воин от "Хари Потър " - елфа Доби.

„ Веднага щом забелязахме новото бебе до майка му, открихме невероятната му аналогия с героя от Хари Потър - Доби, по тази причина за момента това е прякорът му “, споделя Дейв Уайт, управител на екипа на зоопарка, представен от T+L.

„ Ние обаче няма да знаем сигурно дали е мъжко или женско още няколко седмици, до момента в който то порасне малко, “ добавя той.
View this post on Instagram
A post shared by Chester Zoo (@chesterzoo)

Странно очарователното новородено е посрещнато от родителите си осемгодишната Они и шестгодишния Кус на 4 януари. Южноафриканските мравояди обаче не са известни с нежното си родителство. „ Те са малко непохватни с новородените си “, съгласно зоологическата градина.

За да оказват помощ на Доби, пазачите на зоопарка са открили график за развъждането му. Персоналът работи непрекъснато, с цел да храни бебето на всеки няколко часа, в това число през цялата нощ.
View this post on Instagram
A post shared by Chester Zoo (@chesterzoo)

Южноафриканските мравояди са нощни типове, а когато родителите на Доби са на открито да изследват околоността и да се хранят, пазителите слагат новороденото в кувьоз. Този развой ще продължи към пет седмици.

В зоологическите градини по света има единствено 109 южноафрикански мравояда, 66 от които са в Европа. Животното нормално се среща в Африка на юг от Сахара и е пред изгубване заради загуба на местообитание. Това е потайно създание, за което учените не знаят доста.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР