Най-новият лек военен транспортен самолет Ил-112В се разби в близост

...
Най-новият лек военен транспортен самолет Ил-112В се разби в близост
Коментари Харесай

Край Москва се е разбил нов военно-транспортен самолет

Най-новият лек боен транспортен аероплан Ил-112В се разруши наоколо до летище Кубинка край Москва, предава TACC. „ По време на подготвителен полет при заход за кацане в региона на летище„ Кубинка “в горски пояс е станала злополука на лек военно-транспортен аероплан Ил-112В “, се споделя в известието, съобщи организация " Фокус ".

Според Обединената авиационна корпорация, произвела самолета, детайлностите за случая се прецизират и ще бъде основана специфична комисия, която да откри аргументите за злополуката. Източник на ТАСС сподели, че на борда е имало трима души екипаж. По предварителни данни никой не е оживял. Ил-112В е най-новият съветски лек турбовитлов военно-транспортен аероплан. Максимална височина на полета е 7600 м; размерите на товарното поделение разрешават настаняване на транспортно средство вид УАЗ-452, до 50 души личен състав или до 26 парашутисти с персонално оръжие

Известният пилот-изпитател и Герой на Русия Николай Куимов е умрял при злополуката на самолета Ил-112В. Загинали са и другите двама членове на екипажа - водач -изпитател от 1 -ви клас Дмитрий Комаров и бординжинер-изпитател от 1 -ви клас Николай Хлудеев. Тази информация беше доказана от Обединената авиационна корпорация, написа съветският вестник “Московский Комсомолец “.

Самолетът се е разрушил покрай летище Кубинка край Москва по време на подготвителен полет. По време на захода за кацане десният мотор на самолета се е запалил, екипажът не е достигнал пистата и самолетът се е разрушил в горския пояс, след което е избухнал в пламъци. Вестникът написа, че Николай Куимов е бил основен водач на конструкторското бюро „ Илюшин “. През цялата си кариера Куимов е усвоил и изпитал над 35 вида самолети. През 2006 година Николай Куимов е бил почетен със званието Герой на Русия за „ смелостта и героизма, проявени по време на тестванията на нови модели авиационна техника “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР