Най-новите севернокорейски оръжия отбелязват нова тенденция в камуфлажа на военната

...
Най-новите севернокорейски оръжия отбелязват нова тенденция в камуфлажа на военната
Коментари Харесай

Нов метод в камуфлажа: Северна Корея показа трактори и цивилни камиони с ракети

Най-новите севернокорейски оръжия означават нова наклонност в камуфлажа на военната техника. На последния церемониал във връзка 75-та годишнина от основаването на Северна Корея, който се организира в петък, страната разкри едно от най-новите си оръжия – флотилия от ракетния установки, маскирани като цивилни камиони.

От фрагменти, публикувани от севернокорейските държавни медии, излиза наяве, че на покривите на ремаркетата на камионите има ситуирани 12 цеви, които наподобяват 122-милиметрови оръдия за изстрелване на артилерийски ракети. Екипажите на камионите пък са въоръжени с автомати „ Калашников “ и носят каски, отбелязва профилираното издание.

На парада бяха демонстрирани обилни по количество паравоенните сили, които разполагат с
трактори, теглещи ракетни установки и противотанкови управляеми ракети върху ремаркета.
Северна Корея сподели сходни системи за изтегляне на управляеми ракетни установки на същия церемониал преди две години. Тракторите са ясно доказателство за една действителна нова оперативна тактичност на Северна Корея – потреблението на цивилен принадлежности за водене тотална война.
К
Това тежко въоръжение също по този начин акцентира забележителната огнева мощност, която „ гражданската отбрана “ на Северна Корея има.

Дефилиралата техника е индикатор за възраждането на
остарели тактики за в допълнение прикриване на военно съоръжение на бойното поле.
Съединени американски щати преглеждат сходна тактичност като сериозна за битката в Тихия океан.

Нахлуването на Русия в Украйна ясно показва изменящия се темперамент на това по какъв начин и какво съставляват активите за разузнаване, наблюдаване, прихващане на цели и разузнаване (ISTAR) и по какъв начин тези активи откриват противников единици и насочват огън по тях. Възможностите на ISTAR значително са публикувани посредством относително евтините безпилотни системи.

Освен за събиране на разследваща информация, тези системи са ефикасни оръжия, което доста усилва риска за силите на фронтовата линия. Прецизни управляеми оръжия от вида „ въздух-земя “, в миналото налични единствено за по-богатите сили, в този момент могат да бъдат закупени на цената на елементарен дрон.

По отношение на Северна Корея потреблението на цивилни возила за преместване на въоръжение доста понижава качествата на Съединени американски щати и Южна Корея за извличане на разследваща информация. Ако един камион може да бъде по едно и също време и артилерийска ракетна установка, броят на задачите, които би трябвало да бъдат изумени, пораства доста. Подобна иновация беше употребена и от силите на Тайван, която при последните си бойни учения прикри бронирани транспортни средства, като строителна техника.

Прийомът не е чужд и за силите на Съединени американски щати и Израел, които имат направени ракетни установки, маскирани като транспортни контейнери, ситуирани в индустриалните зони. Дроновете XQ-58A Valkyrie на военновъздушните сили на Съединени американски щати също имат капацитет да бъдат разгърнати посредством контейнерна система.



За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР