Вулканът Ибу в източна Индонезия изригна, като в продължение на

...
Вулканът Ибу в източна Индонезия изригна, като в продължение на
Коментари Харесай

Вулканът Ибу в Индонезия отново изригна

Вулканът Ибу в източна Индонезия изригна, като в продължение на пет минути изхвърляше в небето дирек от пепел , който образува тъмни облаци на височина 5000 метра, оповестиха публични лица, представени от Асошиейтед прес.

" Вулканичните трусове към момента са интензивни, тъй че има капацитет и за бъдещо изригване ", съобщи Хендра Гунауан, началник на Центъра за вулканология и намаляване на геоложки бедствия. След изригването на вулкана в петък центърът увеличи нивото на паника до трето по четиристепенната канара. Местните управляващи са подготвили палатки за евакуация, само че към момента не е обявено за издадена заповед.

Длъжностни лица посъветваха жителите и туристите да не правят никакви действия в радиус от 5 км от кратера на Ибу. Над 13 000 души живеят в радиус от 5 километра от северната страна на кратера, сподели Гунауан.

Вулканът с надморска височина от 1325 метра се намира на северозападното крайбрежие на отдалечения остров Халмахера. В Индонезия, архипелаг с население от 270 милиона души, има 120 дейни вулкана . Страната е предразположена към вулканична активност, защото се намира на тихоокеанския " огнен пръстен "   – област на интензивна вулканична активност.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР